HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Alfred Laurențiu Mihai, senator PSD: Noua Lege a Pensiilor este un avans semnificativ spre un sistem mai just și gratificant

Alfred Laurențiu Mihai, senator PSD: Noua Lege a Pensiilor este un avans semnificativ spre un sistem mai just și gratificant
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Alfred Laurențiu Mihai, senator PSD, a discutat într-o postare pe Facebook despre Legea Pensiilor proaspăt adoptată.

"Noua Lege a Pensiilor reprezintă un pas major către un sistem mai echitabil și recompensatoriu, recunoscând munca depusă și contribuțiile aduse de către fiecare român.

Vreau să subliniez faptul că această lege recent votată referitoare la sistemul public de pensii introduce o serie de modificări destinate să rectifice inechitățile și să asigure un tratament mai just pentru pensionari.

Unul dintre scopurile principale este eradicarea discrepanțelor dintre pensii și contribuțiile aferente.


Cele mai importante aspecte ale acestei legi sunt garantarea pensiilor echivalente pentru contribuții similare, creșterea proporțională a pensiilor în funcție de contribuțiile realizate și recompensarea celor care au lucrat și au cotizat mai mult.

Beneficiile majore includ stimularea natalității prin oferirea posibilității femeilor cu copii să se pensioneze mai devreme, reducând vârsta de pensionare în funcție de numărul de copii crescuți.


Se vor acorda puncte suplimentare pentru stabilitate, ceea ce va duce la creșterea valorii pensiilor pentru cei care au lucrat mai mult de 25 de ani. Cei care au contribuit timp de 40 de ani la sistemul de pensii pot ieși la pensie cu 5 ani înainte.

PSD se va asigura că fiecare pensionar va beneficia de o pensie mai favorabilă, eliminând inechitățile dintre genuri și între cei care s-au pensionat pe baza unor legi diferite din trecut", a declarat senatorul PSD.

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin