HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Alertă de ultimă oră - ANM anunță cod galben de vijelii puternice pentru șapte județe în particular

Alertă de ultimă oră - ANM anunță cod galben de vijelii puternice pentru șapte județe în particular
Sursă foto: ISU

Specialiștii în meteorologie avertizează cu privire la un cod galben de vânt intens și precipitații substanțiale pentru diverse zone din țară, până sâmbătă dimineața. Conform datelor oferite de ANM, vineri, până la ora 23.00, se vor înregistra intensificări ale vântului în regiunile Banat, Crișana, Maramureș, nord-vestul Transilvaniei și la munte, cu viteze medii cuprinse între 50...70 km/h, iar la altitudini superioare a 1700 m acestea vor depăși pragul de 80...90 km/h.

”În judeţul Maramureş, precum şi în zona de munte a judeţelor Bistriţa-Năsăud, Mureş, Cluj, Alba, Hunedoara, Arad şi Bihor, vor fi averse însemnate cantitativ şi se vor acumula 20...30 l/mp şi izolat peste 40...50 l/mp”, a informat ANM.

Conform previziunilor meteorologice, temporar se vor semnala intensificari ale vantului si in restul regiunii Transilvaniei cu viteze medii de aproximativ 40...50 km/h.

Din noaptea de vineri spre sambata (23.00 -10.00), vantul va fi mai puternic in zona montana si in primele ore ale diminetii si in nordul Crisanei, Maramures si vestul Transilvaniei cu viteze medii de 55...75 km/h.

”La altitudini de peste 1700 m, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80...100 km/h. Temporar vântul va avea intensificări şi în restul Transilvaniei şi al Moldovei, cu viteze în general de 40...50 km/h”, a completat ANM.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu