HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Alertă de scurgeri de gaze dintr-un tren cu GPL la doar 2 km de Centrala Nucleară Cernavodă (VIDEO)

Alertă de scurgeri de gaze dintr-un tren cu GPL la doar 2 km de Centrala Nucleară Cernavodă (VIDEO)
Sursă foto: Stiri Pe Surse

În seara zilei de vineri, circulația trenurilor în Constanța a fost suspendată din cauza unei scurgeri de gaz produse de un vagon încărcat cu gaz lichefiat, situat în gara Saligny.

Conform datelor oferite de ISU Constanța, sursa problemelor este un vagon care transportă gaz lichefiat și face parte dintr-un tren oprit în gara Saligny.

La fața locului intervin două Asas ale Detașamentului Cernavodă, SMURD B2 și autospeciala CBRN.

Zona a fost perimetrată pe o distanță de aproximativ 400 de metri, conform Mediafax.

Traficul feroviar a fost oprit și s-a întrerupt alimentarea cu energie electrică. Autoritățile intenționează să oprească și traficul rutier.

"Este vorba despre gaz propan, nu a luat foc nicio cisternă. Sunt asigurate măsuri PSI. Se va întrerupe traficul rutier între Medgidia și Cernavodă pe drumul vechi", conform declarațiilor ISU Constanța.

Centrul Infotrafic al Inspectoratului General al Poliției Române anunță că pe Magistrala 800, în localitatea Saligny, județul Constanța, la gara Saligny Est, un tren compus dintr-o locomotivă și mai multe vagoane, care transportă gaz butan, prezintă scurgeri la o vană de alimentare a ultimului vagon. Circulația feroviară și cea rutieră pe DN 22C au fost suspendate până la remedierea situației de către specialiștii chemați la fața locului.

UPDATE 3 : "La ora 22.05 a fost remediată defecţiunea, urmează să fie repusă linia în tensiune şi să fie reluată circulaţia feroviară", au comunicat reprezentanţii CFR Infrastructură.

UPDATE 2: Pompierii au menționat că măsurătorile efectuate de echipajul CBRN indică valori normale. Trenul în cauză are 38 de vagoane.

"Este vorba despre un tren (GFR) cu 38 vagoane dintre care patru încărcate cu propan, unul cu GPL şi restul cu motorină şi benzină. În prezent, alimentarea cu electricitate pe liniile de tren a fost oprită şi, de asemenea, este oprit traficul feroviar, dar şi cel rutier pe DN22 C, între Cernavodă şi Medgidia. În urma măsuratorilor efectuate de echipajul CBRN s-au înregistrat valori normale", au explicat pompierii.

CFR Infrastructură a adăugat că echipa de intervenţie de la Cap Midia a ajuns în staţie la ora 21.35 și lucrează pentru remedierea defecţiunii.

UPDATE 1: Reprezentanţii CFR Infrastructură au precizat că trenul respectiv plecase din direcţia Cap Midia către Mogoşoaia.

Traficul feroviar suspendat afectează mai multe trenuri de persoane.

"La ora 20.01, în staţia Saligny a fost depistată o scurgere de la unul din vagoanele ce formează o garnitura aparţinând GFR, încărcată cu GPL, care a plecat de la Cap Midia cu destinaţia Mogoşoaia. Linia a fost scoasă de sub tensiune şi se aşteaptă echipa de intervenţie", a transmis CFR Infrastructură.

Potrivit sursei citate, până la ora transmiterii aceste ştiri sunt afectate următoarele trenuri:

  • IR 1887 Bucureşti Nord - Constanţa, oprit în Cernavodă,
  • IR 1884 Constanţa- Bucureşti Nord oprit în Mircea Vodă,
  • R 8034 Constanţa - Feteşti oprit în Medgidia
  • IR 1862 Constanţa- Buzău, oprit în Medgidia

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu