HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Acuzații de corupție la Spitalul de Psihiatrie Sibiu: Medicul șef de secție ar fi acceptat mită sub formă de bani și produse!

Acuzații de corupție la Spitalul de Psihiatrie Sibiu: Medicul șef de secție ar fi acceptat mită sub formă de bani și produse!
Sursă foto: wall-streeat.ro

Se face acuzația de corupție asupra unui medic care ocupă funcția de șef de secție la Spitalul de Psihiatrie din Sibiu. Joi au avut loc percheziții în două locații din municipiul Sibiu. Se pare că medicul a acceptat mită sub formă de bani și produse, atât alimentare cât și nealimentare, de la pacienți.

"Ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – SJA Sibiu, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, au efectuat percheziţii în două locaţii de pe raza municipiului Sibiu, într-o cauză penală în care sunt cercetate fapte de corupţie săvârşite de către un medic, şef de secţie în cadrul Spitalului de Psihiatrie «Gheorghe Preda» din Sibiu", a comunicat joi Direcţia Generală Anticorupţie.

Sursa menționată a clarificat că urmările penale continuă împotriva suspectului pentru comiterea a 9 infracțiuni legate luarea mitei. Acestea constau în primirea sumelor cuprinse între 200 și 500 lei și produse alimentare sau nealimentare. Aceasta s-a întâmplat între lunile februarie și iulie 2023, în legătură cu îndeplinirea unor responsabilități care erau parte a rolului său de serviciu, adică acte medicale în domeniul psihiatriei.

"În prezent, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu se efectuează audieri, ca urmare a punerii în executare a mai multor mandate de aducere emise de procurorul de caz. Dosarul penal a fost înregistrat în urma unui apel la Call Center-ul Anticorupţie 0800.806.806", a adaugat sursa menționată.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu