HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Accident rutier lasă un tânăr fotbalist complet paralizat

Accident rutier lasă un tânăr fotbalist complet paralizat
Sursă foto: Spitalul Sfantul Sava

Ionuț Frățilă a suferit o paralizie totală la vârsta de 27 de ani, ca urmare a unui accident rutier. O roată a căzut în timpul mersului, provocând răsturnarea mașinii de mai multe ori. În ziua accidentului avea programat un meci de fotbal.

Se afla într-o condiție critică, cu coloana vertebrală fracturată și centrul vorbirii deteriorat. Nu mai putea mișca brațele și nu simțea nimic în picioare.

"Aici am început să-mi simt picioarele datorită kinetoterapeuților, care mă atingeau mai dur decât o făceau medicii. Acum am început să merg și îmi mișc mai bine mâinile. Spitalul Sfântul Sava este foarte plăcut, este aici o atmosferă care mă face să mă simt ca acasă. Uneori, mai am momente în care pic psihic, dar îmi revin", povestește Ionuț cu zâmbetul pe buze. Soția lui vine să-l viziteze în fiecare zi pentru a-i oferi susținere morală, pentru a-l încuraja și pentru a-i spune ce face fiica lor de 4 ani. Împreună fac planuri pentru viitor.

Thera Trainer este esențial pentru reducerea perioadei necesare recuperarii pacienților operați, utilizând "timpii morți" din perioada de imobilizare la pat, prin mișcări care nu necesită efort din partea pacientului, dar care mobilizează articulațiile și musculatura, esențiale în recuperare.

În cei 5 ani de funcționare, Spitalul Sfântul Sava a înregistrat peste 5000 de succes în recuperarea medicală a pacienților cu afecțiuni grave de mobilitate ca urmare a accidentelor, bolilor neurologice, accidentelor vasculare cerebrale sau intervențiilor chirurgicale complexe cauzate de fracturi severe.

Recuperarea medicală se desfășoară numai în regim internat, în camere cu 2 sau 3 paturi. Mâncarea este furnizată de bucătăria proprie și condițiile de cazare și tratament sunt comparabile cu cele ale marilor spitale din străinătate.

Date de contact ale Spitalului Sfântul Sava:
0724.021.090 | 0724.338.881

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu