HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Academia de Poliție din România anunță că nu a mai existat niciun caz de toxiinfecție alimentară în rândul studenților

Academia de Poliție din România anunță că nu a mai existat niciun caz de toxiinfecție alimentară în rândul studenților
Sursă foto: europol

Duminica seara, Academia de Poliţie a transmis printr-o declarație oficială că în ultimele 24 de ore nu au fost înregistrate noi cereri pentru asistenţă medicală sau alte situații de îmbolnăviri printre studenți.

"Campania noastră de informare cu privire la starea de sănătate a studenţilor precum şi la imaginile apărute în mediul online continuă. În ultimele 24 de ore, nu s-a mai semnalat nicio altă solicitare de asistenţă medicală sau alte cazuri de îmbolnăviri în rândul studenţilor. Sălile de mese şi blocul alimentar sunt igienizate suplimentar, sub atenta supraveghere a personalului aflat la permanenţa instituţiei, care, împreună cu personalul de deservire din blocul alimentar, asigură şi supraveghează servirea în bune condiţii a mesei zilnice pentru studenţii instituţiei noastre", se menționează în comunicat.

Sursa citată indică faptul că echipa medicală care se afla la dispoziție pe durata întregii zile s-a ocupat constant de monitorizarea starii studentilor și i-au informat pe conducerea Academiei despre situația actuala.

În decursul zilei de duminică, toți studenții au avut parte de un scurt control medical, atât pentru evaluarea stării lor de sănătate cât și pentru colectarea de date necesare investigației epidemiologice în curs, se specifică în comunicat.

"Având în vedere faptul că se apropie începutul unei noi săptămâni, plină de activităţi didactice şi practice, conducerea Academiei de Poliţie a dispus instructorilor superiori de an realizarea unor informări periodice cu privire la modul de respectare a normelor de curaţenie şi igienă în campusul universitar, monitorizând permanent introducerea şi consumul de alimente din afara instituţiei", a declarat Academia de Poliţie.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu