HUB PRESS

s e î n c a r c ă

A fost dezvăluit misterul casei impresionante care a stârnit speculații pe internet

A fost dezvăluit misterul casei impresionante care a stârnit speculații pe internet
Sursă foto: odditycentral.com

Construcția monumentală cunoscută sub numele de "Casa Albă Guyiang" se află într-o zonă exclusivistă a Parcului Huaguoyuan Wetland, în metropola Guiyang din provincia chineză Guizhou. Este un edificiu cu o arhitectură tipic europeană, de obicei întâlnită la palate și muzee. Casa Albă din Guiyang a devenit un simbol al orașului, potrivit odditycentral.com.

Bine-cunoscuta Casă Albă din Guiyang nu este doar cel mai mare conac din China, dar este și una dintre cele mai enigmatice proprietăți imobiliare ale țării. Există puține informații concrete despre această construcție - cine o deține, ce statut are sau detalii tehnice. Se presupune că are 12 etaje și că interiorul său opulent poate fi accesat prin intermediul mai multor lifturi realizate din lemn de trandafir, dar aceste detalii nu au fost confirmate oficial, nicio imagine a interiorului nefiind disponibil pe internet.

Proprietarul: un mister total

Nu exista certitudini cu privire la proprietarul Casei Albe din Guiyang. Speculațiile indicau că ar putea fi locuința lui Xiao Chunhong, directorul general al Grupului Guizhou Honglichen și cel mai bogat om din Guiyang. Se spune că edificarea acestui conac ar fi costat aproximativ 2.7 miliarde yuani (370 milioane de dolari), dar aceste informații nu au fost validate.

În mod constant, Casa Albă din Guiyang este supravegheată de numeroși paznici și accesul publicului este interzis. Cu toate acestea, conacul a devenit un simbol al orașului, atrăgând turiști din întreaga China care doresc să-l vadă în persoană.

Acestea sunt detaliile care au circulat și au captivat atenția internetului în ultima vreme.

Ce se știe cu adevărat

De fapt, Casa Albă din Guiyang este un hotel recent deschis numit Guiyang Art Centre Hotel, parte a Accor Hospitality Group. Dintr-un motiv necunoscut, s-a răspândit o poveste fantastica despre faptul că ar fi o vilă privată misterioasă și lumea a acceptat-o ca pe un fapt real, inclusiv în Occident. Aceasta demonstrează cât de multe știri false pot circula pe internet.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu