HUB PRESS

s e î n c a r c ă

70% dintre români aspiră la un credit personal fără a fi nevoiți să explice cum vor fi utilizați banii.

70% dintre români aspiră la un credit personal fără a fi nevoiți să explice cum vor fi utilizați banii.
Sursă foto: Stiri Pe Surse

În cursul anului trecut, cetățenii români au solicitat un acces mai facil și mai rapid la finanțare și o sumă mai mare de bani pentru a-și satisface nevoile personale sau pentru a achiziționa bunurile necesare unui trai mai confortabil, având în vedere creșterea prețurilor. Creditele de nevoi personale par să fie cea mai potrivită soluție pentru planurile lor.

Aproximativ 70% dintre români ar opta pentru acest tip de credit, iar peste 60% doresc un proces de aplicare mai simplu și mai rapid atunci când accesează finanțarea, conform unui sondaj efectuat de tbi bank pe un eșantion de 1.057 de respondenți din întreaga țară.

În plus, peste 44% dintre participanți ar dori ca banca să solicite mai puține documente atunci când accesează finanțarea, un timp de răspuns mai scurt - 30,56%, și acces la fonduri fără a fi nevoie să justifice cheltuielile - 22,8%.

„Profilul consumatorului s-a schimbat radical în ultimii ani, iar românii își doresc din ce în ce mai mult să acceseze rapid finanțarea de care au nevoie, fără a se confrunta cu o birocrație excesivă. De aceea, ne-am adaptat rapid la nevoile lor și am investit în experiența noastră online pentru a le oferi banii de care au nevoie fără vizite inutile la sucursalele bancare”, a declarat Gergana Staykova, Market Leader, tbi bank.

În ceea ce privește suma maximă pe care ar dori să o obțină prin intermediul unui credit de cumpărături, aproape 63% dintre respondenți au indicat că ar fi mai puțin de 10.000 de lei, iar peste 23% au afirmat că ar accesa o sumă cuprinsă între 10.000 și 30.000 de lei.

Întrebarea privind principalul avantaj al ratelor fără dobândă a primit urmatoarele răspunsuri: aproape 42% dintre participanți consideră că acesta ar diminua semnificativ impactul costului unui împrumut, peste 29% cred că le-ar permite să economisească mai mult pentru alte achiziții, iar 16,3% spun că i-ar ajuta să-și mențină nivelul actual de trai.

Când vine vorba despre tipul preferat de credit, peste 52% aleg un împrumut mai mic, care poate fi rambursat în 4 rate cu o dobândă de 0%, în timp ce aproape 33% doresc un împrumut mai mare, rambursabil pe o perioadă mai lungă, cu o dobândă de 0% pentru primele patru luni.

Sondajul tbi bank cu privire la percepția românilor asupra finanțării a fost efectuat la nivel național în perioada august-septembrie 2023, prin intermediul platformei iVox, pe un eșantion total de 1.057 de utilizatori de internet din România. Puțin peste jumătate dintre respondenți sunt femei, aproximativ 75% au cel mult 45 de ani și peste 87% locuiesc în mediul urban.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu