HUB PRESS

s e î n c a r c ă

22 de companii americane de top planifică investiții mari în România și vizitează Guvernul - Declarația lui Ciolacu (VIDEO)

22 de companii americane de top planifică investiții mari în România și vizitează Guvernul - Declarația lui Ciolacu (VIDEO)
Sursă foto: gov.ro

Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, a evidențiat marți dorința țării de a amplifica investițiile în domeniile apărare, IT, inginerie spațială și energie. Aceasta vine ca răspuns la instabilitatea securității care domină Europa și Orientul Mijlociu.

Acesta s-a întâlnit la Palatul Victoria cu delegați ai 22 de companii de vârf din SUA specializate în ingineria spațială și apărare.

Conform unui anunț oficial al Guvernului, premierul a subliniat eforturile pentru creșterea bugetului destinat apărării de la 2% la 2,5% din PIB-ul României. De asemenea, a arătat hotărârea Guvernului de a modifica legislația pentru a susține proiectele de investiții în sectoarele apărării și energiei.

Ciolacu a declarat: "România este și va rămâne o țară sigură și un furnizor de stabilitate în regiune, iar în acest sens sprijinul Statelor Unite, în contextul Parteneriatului nostru strategic, este determinant. Misiunea celor 22 de companii americane de top arată cât este de puternică colaborarea noastră și interesul sporit al investitorilor SUA de a transfera expertiză și tehnologii de ultimă generație în România."

De asemenea, el a menționat că România este autonomă energetic și poate oferi asistența necesară și Republicii Moldova.

Premierul a adăugat: "Continuăm în această direcție și sprijinim investițiile pentru producerea de energie, inclusiv prin flexibilizarea legislației din sectorul eolian, precum și al industriei extractive și hidrocarburilor."

Kathleen Ann Kavalec, ambasadorul SUA la București, împreună cu investitorii americani au lăudat atitudinea pro-business a Guvernului României. Ei au mulţumit prim-ministrului pentru deschidere şi colaborare.

Ei au recunoscut suportul constant și multidimensional pe care România l-a oferit Ucrainei și Republicii Moldova în ultima perioadă.

În acest cadru, prim-ministrul a reiterat că România va continua să susțină Ucraina până la sfârșitul conflictului armat. De asemenea, va contribui la reconstrucția țării cât și la susținerea Republicii Moldova.

Ciolacu a afirmat: "România este între țările care au oferit cel mai puternic sprijin Ucrainei și Republicii Moldova. Vom continua să oferim acest sprijin și să rămânem un pilon de stabilitate pentru regiune și pentru întreaga Europă. Este suficient să urmărești traseul unui transport de cereale dinspre și către Ucraina pentru a înțelege rolul României. Și din acest motiv am explicat cât este de importantă apartenența României la Spațiul Schengen, inclusiv pentru a facilita rutele de transport către și dinspre Ucraina."

Alte persoane care au participat la discuții din partea Guvernului au fost vicepremierul Marian Neacșu și Alexandru-Mihai Ghigiu, șeful Cancelariei prim-ministrului.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu