HUB PRESS

s e î n c a r c ă

15 razii la persoane suspectate de vânzare de mașini și piese auto second-hand fără a declara veniturile obținute

15 razii la persoane suspectate de vânzare de mașini și piese auto second-hand fără a declara veniturile obținute
Sursă foto: Stiri Pe Surse

În această zi de joi, polițiștii din Olt efectuează cincisprezece percheziții la domiciliile unor persoane suspectate de a fi comercializat mașini și piese auto second-hand fără a raporta veniturile obținute. Conform declarațiilor anchetatorilor, s-ar fi realizat profituri de 3,5 milioane de euro prin această metodă, sume care ar fi fost ulterior spălate, conform news.ro.

Oficialii Inspectoratului de Poliție Județean Olt au comunicat că polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt conduc operațiunile sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului adiacent Tribunalului Olt. În cursul zilei se desfășoară 15 percheziții la domicilii în județele Olt, Dolj, Ilfov și Brașov. Persoanele vizate sunt suspectate de evaziune fiscală și spălare de bani. De asemenea, se pun în aplicare cinci mandate de aducere.

"În esență, între anii 2017-2023, suspecții ar fi efectuat tranzacții comerciale cu autoturisme și piese auto second-hand prin intermediul unor platforme online, fără a le raporta autorităților fiscale. Scopul era evitarea plății taxelor datorate bugetului statului. Astfel s-ar fi obținut venituri totale de aproximativ 3.500.000 de euro. Aceste venituri ar fi fost spălate prin intermediul unei persoane, administrator al unei societăți comerciale, care ar fi depus în conturile societății sume de bani sub formă de aport propriu sau împrumut", au explicat polițiștii.

Anchetatorii au adăugat că din aceste fonduri, compania ar fi achiziționat imobile în valoare de peste 1.200.000 de lei în perioada 2020-2023.

"Prin intermediul acestor operațiuni financiare s-ar fi creat un lanț economic-financiar menit să ofere aparența legalității sumelor rezultate din activitatea infracțională. În urma perchezițiilor, au fost găsite și confiscate mai multe documente și telefoane mobile care ar fi fost utilizate în activitatea infracțională", a declarat sursa citată.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu