HUB PRESS

s e î n c a r c ă

1.478 de companii se situează în topul celor zece poziții ale clasamentului organizat de CCIA.

1.478 de companii se situează în topul celor zece poziții ale clasamentului organizat de CCIA.
Sursă foto: News.ro

În județul Vaslui, 1.478 de companii au reușit să se situeze în primele zece poziții ale clasamentului Topul Judeţean al Firmelor, organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Vaslui.

Conform informațiilor furnizate de instituție, s-a făcut o analiză a datelor financiare din cele 7.867 de bilanțuri ale firmelor înregistrate în județul Vaslui, pentru anul 2022. Din acestea, 7.230 au avut o cifră de afaceri care nu este zero și dintre acestea, 3.366 au îndeplinit criteriile necesare pentru a fi incluse în clasament. Dintre cele 1.478 de companii care s-au situat pe primele zece poziții, 413 se află pe primul loc, 246 sunt pe locul al doilea și 178 sunt pe locul al treilea, potrivit Agerpres.

"Criteriile de admitere în clasament sunt foarte stricte. Admiterea şi ierarhizarea societăţilor se face în mod automat prin rularea unei aplicaţii create la nivel naţional, pe baze foarte stricte şi cu o multitudine de date. Cu toate dificultăţile unui climat economic nu tocmai generos în anul postpandemic 2022, cu instabilitate, inflaţie, preţuri galopante, război la graniţele noastre, în clasamentul pe anul trecut, avem cu 64 de firme mai multe decât în anul 2021, ceea ce înseamnă o creştere de 4%", a afirmat Ionel Constantin, președintele CCIA Vaslui, cu ocazia celei de-a 30-a ediții a Galei Topul Judeţean al Firmelor.

Companiile din top 10 au realizat împreună o cifră de afaceri cu peste 16% mai mare decât cea de la ediția anterioară și un număr total de angajați cu aproximativ 3% mai mare față de anul precedent, 2021.

Pentru elaborarea acestui clasament s-au luat în considerare cinci indicatori principali: cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficiența utilizării resurselor umane și eficiența utilizării capitalului investit.

Dintre companiile vasluiene care au îndeplinit criteriile pentru a fi incluse în clasament, 72 se regăsesc și în Topul Naţional al Firmelor.

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin