HUB PRESS

s e î n c a r c ă

"Un pacient a fost aproape de a-i fi îndepărtată complet vezica urinară!"

Sursă foto: Sanador

"Cu 12 luni în urmă, am primit vestea că mă voi confrunta cu o intervenție chirurgicală dificilă, o cistectomie radicală – eliminarea completă a vezicii urinare, ca rezultat al unei tumori. Aveam de înfruntat un obstacol major, așa că mi-am dorit ca destinul meu să fie în mâinile celor mai competenți medici. Grație sfaturilor verișoarei mele, care practică medicina, am apelat la serviciile domnului Conf. Dr. Gîngu, medic primar urologie, la Spitalul Clinic SANADOR. M-am documentat în prealabil și astfel când am ajuns la consult eram deja informat despre ce avea să urmeze", mărturisește Toader.

Cistectomia este o procedură chirurgicală prin care se elimină parțial sau total vezica urinară. Aceasta este prescrisă pentru tumorile maligne ale vezicii care pătrund peretele vezical, prevenind astfel răspândirea sau recurența cancerului. Prin aceast metodologie, probabilitatea de supraviețuire a pacienților este crescută. În cazul lui Toader a fost necesar efectuarea unei cistectomii radicale.

"Intervenția a constat într-o cistectomie radicală, cu neovezică ileală - adicã îndepãrtarea vezicii și crearea unei noi vezici, și s-a desfășurat fără complicații. Acum mi-am reluat activitățile obișnuite și mă simt excelent", adaugă Toader.

În prezent, Toader este complet recuperat. Se simte extraordinar, se prezintă periodic la controale și urmează cu rigurozitate recomandările medicilor, iar rezultatele analizelor sale sunt în limite normale.

La Spitalul Clinic SANADOR, pacienții cu afecțiuni urologice beneficiază de intervenții chirurgicale complexe efectuate de medici cu vasta experiență în tratarea chiar și a celor mai serioase cazuri, folosindu-se de echipamente de ultimă generație. În funcție de diagnosticul și starea clinică a pacientului, medicii pot opta pentru chirurgia minim invazivă, laparoscopică sau robotică, realizată cu ajutorul robotului chirurgical da Vinci Xi - cel mai avansat sistem robotic din lume la momentul actual. Astfel pacienții au parte de o recuperare rapidă datoritã inciziilor mici, prezintã un risc redus de complicații post-operatorii, spitalizarea este scurtã iar activitãtile cotidiene pot fi reîncepute într-un timp relativ scurt dupã intervenție.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu