HUB PRESS

s e î n c a r c ă

"Descoperirea a patru tipuri de cancer în urma unui control de rutină: Povestea unui pacient"

Sursă foto: Stiri Pe Surse

La nivelul bărbaților din România, cancerul pulmonar este cel mai des întâlnit tip de cancer diagnosticat. Deși în fazele sale inițiale nu prezintă semne caracteristice, evoluția sa poate fi rapidă și poate duce la complicații grave dacă nu este tratat. Octav, care a trecut deja prin trei forme de cancer, a reușit să depisteze și această afecțiune într-un stadiu timpuriu, permițând o intervenție eficientă.

„Dacă investigațiile, controalele medicale se fac la timp, atunci reușești să descoperi problemele din timp și altfel aplici niște măsuri”, spune Octav. El a decis să își trateze cancerul pulmonar la Spitalul Clinic SANADOR.

„Am zis să intrăm într-o instituție cu renume, de calitate și cu tot ce presupune modernism. Am ales, în urma controalelor, să fac această operație laparoscopic, pentru că are o mulțime de avantaje: e perioada de însănătoșire mult mai rapidă, durerile sunt mai mici, riscurile sunt mult mai mici,” afirmă Octav care continuă lupta împotriva cancerului.

Centrul Oncologic SANADOR oferă pacienților posibilitatea de a beneficia de consulturi specializate și investigații laboratoristice și imagistice de înaltă performanță (ecografie, tomografie computerizată, RMN cu putere 3 Tesla) pentru o detecție timpurie a cancerului. În funcție de specificul fiecărui caz, medicii pot recomanda investigații suplimentare precum scintigrafia / SPECT-CT sau scanarea PET-CT pentru un diagnostic mai precis.

„Profesionalismul celor care te îngrijesc e cel mai important. Eu știu ce neplăcere am, medicii și știința medicală modernă știu ce au de făcut. Experiența și timpul mi-au spus că această boală, cancerul, este tratabilă dacă sunt respectate niște reguli, acelea ale controalelor, acelea de a nu lăsa pe mâine ce poți face azi și de a nu lăsa pe seama vârstei. Dacă există posibilitatea, și acum o avem cu toții, haideți să ne controlăm și apoi să respectăm sfaturile date de medic. Viața chiar se va îmbunătăți!”, conchide Octav.

La Spitalul Clinic SANADOR, tratamentul oncologic este adaptat individual pentru fiecare pacient în parte, luând în considerare diagnosticul acestuia și nevoile sale specifice. Tratamentul este stabilit în cadrul comisiei oncologice multidisciplinare (Tumor Board) și poate include chirurgie oncologică, radioterapie, chimioterapie, imunoterapie sau hormonoterapie, în funcție de caz.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu