HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Virgil Popescu anunță starea aprovizionării cu gaze înainte de venirea iernii

Virgil Popescu anunță starea aprovizionării cu gaze înainte de venirea iernii
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Virgil Popescu, preşedintele Comisiei pentru mediu şi echilibru ecologic din Camera Deputaţilor, a asigurat că România nu va întâmpina dificultăţi în ceea ce priveşte aprovizionarea cu gaze naturale în sezonul de iarnă ce urmează, indiferent de condiţiile meteorologice. Acest lucru este posibil datorită creşterii capacităţii de depozitare a ţării cu încă 100 de milioane de metri cubi în 2023, potrivit declaraţiilor sale făcute luni la o conferinţă specializată, informează Agerpres.

"Nu cred că vom avea absolut nicio problemă cu aprovizionarea cu gaze naturale. Depozitele sunt pline, ceea ce trebuie ştiut, capacitatea de depozitare a României a crescut anul trecut cu 100 de milioane de metri cubi. Anul acesta a mai crescut cu 100 de milioane de metri cubi. Avem în total capacitate Depogaz plus Depomureş 3,27 miliarde metri cubi, total capacitate de stocaj.", a declarat Virgil Popescu la Forumul Gazelor Naturale 2023 by Financial Intelligence.


În plus, el s-a referit şi la contractul semnat anul trecut cu Azerbaijan care are o valoare totală de un miliard de metri cubi.

"Avem acel contract plasă de siguranţă de 1 miliard de metri cubi cu Azerbaijan, încheiat anul trecut, în urma vizitei preşedintelui României în Azerbaijan. Deci, pe scurt, nu vor fi probleme cu aprovizionarea cu gaze naturale a României în această iarnă, indiferent de cum va fi iarna, iar capacitatea de extracţie a Depogaz a crescut, este undeva la 33 - 35 de milioane metri cubi pe zi - din toate depozitele vorbim", a adăugat Virgil Popescu.

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin