HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Vineri, prețurile petrolului au înregistrat o scădere de peste 2 dolari, înregistrând astfel pierderi săptămânale.

Vineri, prețurile petrolului au înregistrat o scădere de peste 2 dolari, înregistrând astfel pierderi săptămânale.
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Vineri, costurile petrolului au înregistrat o scădere de peste 2 dolari, rezultând pierderi pe parcursul săptămânii. Aceasta a survenit ca urmare a diminuării temerilor legate de aprovizionare, generate de tensiunile din Orientul Mijlociu. În același timp, datele referitoare la locurile de muncă au amplificat perspectiva că Rezerva Federală a SUA s-ar putea abține de la majorarea ratelor dobânzilor în cea mai mare economie consumatoare de petrol, conform informațiilor prezentate de Reuters și preluate de news.ro.

Contractele futures pentru țițeiul Brent au înregistrat o descreștere cu 2,03 dolari sau cu 2,4%, ajungând la valoarea de 83,82 dolari pe baril.

Pe de altă parte, contractele futures pentru țițeiul West Texas Intermediate din SUA s-au depreciat cu 2,21 dolari sau cu 2,7%, stabilindu-se la un cost per baril de 80,26 dolari.

Ambii indicatori au marcat pierderi săptămânale ce depășesc procentul de 6%.

Liderul Hezbollah Sayyed Hassan Nasrallah, care a luat cuvântul pentru prima dată după declanșarea războiului Israel-Hamas, a lansat vineri un semnal de alarmă privind posibilitatea unui conflict mai extins în Orientul Mijlociu, fără a se angaja în deschiderea unui nou front la granița Israelului cu Libanul.

”Piaţa suportă acest conflict, deoarece nu pare a fi nici un eveniment semnificativ de întrerupere a cererii sau a ofertei”, a declarat John Kilduff, partener la Again Capital LLC din New York.

În același timp, creșterea numărului de locuri de muncă din SUA s-a diminuat peste estimările inițiale în octombrie, potrivit datelor oficiale. În plus, inflația salarială a fost redusă, sugerând o îmbunătățire a condițiilor pe piața muncii.

Aceste date au consolidat ideea că Rezerva Federală a SUA nu trebuie să continue creșterea ratelor dobânzilor.

Fed a menținut ratele dobânzilor constante pe parcursul acestei săptămâni. Între timp, Banca Angliei a păstrat dobânzile la cel mai ridicat nivel din ultimii 15 ani, susținând prețurile petrolului. Aceasta s-a datorat revenirii apetitului pentru risc pe piețe.

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin