HUB PRESS

s e î n c a r c ă

VIDEO | Urmarire cu impuscaturi in Suceava, filmata de politisti - Un tanar beat si fara permis a sustras o masina

VIDEO | Urmarire cu impuscaturi in Suceava, filmata de politisti - Un tanar beat si fara permis a sustras o masina
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Un individ în vârstă de 20 de ani, care se afla la volanul unei mașini furate, fără a avea permis și sub influența alcoolului, a fost urmărit de forțele de ordine din județul Suceava. Pentru capturarea acestuia au fost necesare folosirea armelor de foc.

Duminică, în jurul orei 8 dimineața, un cetățean din Berchișești, Suceava a raportat prin apel la 112 că i-a fost furată o autoutilitară din curtea casei sale pe parcursul nopții.

Pe întreg teritoriul județului au fost puse în aplicare controale rutiere și măsuri investigative pentru identificarea vehiculului și a autorului furtului.

În plus, polițiștii au descoperit că autovehiculul fusese lăsat nesigurat, cu cheile în contact. De asemenea, s-a stabilit identitatea principalului suspect - un tânăr localnic de 20 de ani care lucra ocazional în curtea proprietarului mașinii.

Aproximativ la ora 10:40, o patrulă SPR 3 Marginea a localizat autoturismul furat pe DN17A, în zona Sucevița. Acestia au încercat să oprească vehiculul însă acesta nu s-a conformat semnalelor acustice și luminoase.

După ce vehiculul a părăsit localitatea, polițiștii au recurs la somații legale prin intermediul sistemului acustic al autospecialei. Întrucât la aproximativ 8 km distanță se afla un obiectiv turistic cu trafic intens de persoane, respectiv Pasul și complexul turistic Palma, forțele de ordine au tras trei focuri de avertisment în plan vertical și ulterior spre pneurile autovehiculului urmărit, reușind să oprească și să imobilizeze vehiculul prin împușcarea anvelopelor spate și a barei spate.

Șoferul de 20 de ani a fost extras din mașină fără a suferi leziuni.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o alcoolemie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul respirat. Bărbatul a fost dus la o unitate medicală pentru colectarea probelor biologice.

De asemenea, s-a constatat ca șoferul nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

S-a deschis dosar penal pentru furt calificat, conducerea unui autovehicul fără permis și conducerea sub influența alcoolului peste limita legală.

După finalizarea procedurilor legale față de tânăr urmează să fie luate măsuri procesuale preventive.

Cercetările continuă sub supravegherea procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu