HUB PRESS

s e î n c a r c ă

VIDEO | Șoșoacă a creat tumult la întâlnirea confidențială a Parlamentului - Prezentare cu scene grafice de la asaltul Hamas

VIDEO | Șoșoacă a creat tumult la întâlnirea confidențială a Parlamentului - Prezentare cu scene grafice de la asaltul Hamas
Sursă foto: Facebook

Într-o şedinţă secretă a Parlamentului, unde s-au prezentat imagini brutale cu cruzimile Hamas din 7 octombrie, senatoarea Diana Şoşoacă a creat un incident. Aceasta a ignorat decizia de a nu filma, având în vedere că imaginile violente ar putea tulbura familiile victimelor. Potrivit declaraţiilor altor parlamentari, Şoşoacă ar fi strigat „Palestina” în timpul şedinţei.

"Da, ședința a fost întreruptă. A fost scandal, doamna Șoșoacă, așa cum are obiceiul, nu respectă nicio regulă. Nu cred că asta este atitudinea pe care un parlamentar trebuie să o aibă.

De fiecare dată când există o problemă în dezbatere, domniile lor, indiferent dacă au sau nu au ceva de spus, încearcă să se folosească de acel minut pe care îl au la dispoziție, vorbesc de neafiliați, pentru a se face vizibil, chiar dacă ceea ce spun nu are nicio legatură cu subiectul sau chiar dacă ceea ce spun intră într-o categorie care nu poate fi definită ca fiind intervenție parlamentară sau declarație politică.

Mai mult decât atât, recent doamna despre care vorbim și-a permis să insulte diverse grupuri parlamentare fărâ diferenția între opoziție sau putere. Acum vreo 3 sau 4 ședințe a jignit colegii de la USR, acum vreo 2 sau 3 ședințe a jignit colegii de la UDMR. Deci nu are nicio logică.

Am încercat să o temperez, să o admonestez, dar am primit doar amenințări că mă va da în judecată", a declarat Florian Bodog (PSD), la B1 TV.

Șoșoacă susține că atacul Hamas e o conspirație israeliană

La scurt timp dupa incident, Şoşoacă, într-o transmisiune live pe Facebook, a susţinut că totul a fost o manipulare şi că atacul Hamas din 7 octombrie ar fi fost o conspiraţie a Israelului care ar fi permis teroriştilor să ucidă oameni.

"Oare nu cumva s-a dat un ordin armatei să nu intervină, pentru că era nevoie să moară oameni? Pentru cei care am fost în Israel, este de necrezut că niciun militar nu a fost acolo să salveze oamenii", a declarat Şoşoacă.

"Ședința a fost întreruptă de două ori de domnul Vexler, care se crede președintele parlamentului. Se plimba deranjat de persoanele care puneau întrebările despre această manipulare, pentru că este o manipulare", a mai declarat Şoşoacă.

Senatoarea s-a arătat nemulţumită de faptul că nu i s-a permis să adreseze întrebări în timpul ședinței şi de parlamentarii care au părăsit ședința afectați de imaginile dure proiectate.

Şoşoacă susţine că România ar trebui să adopte o poziţie neutră în privinţa relaţiilor dintre israelieni şi palestinieni.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu