HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Video | Marcel Ciolacu îl instruiește pe Marcel Boloș în arta comunicării: Acesta nu oferă întregul context când apare la televizor.

Video | Marcel Ciolacu îl instruiește pe Marcel Boloș în arta comunicării: Acesta nu oferă întregul context când apare la televizor.
Sursă foto: Sursa FOTO: Guvernul României

Clip | Marcel Ciolacu oferă sfaturi de comunicare lui Marcel Boloș: Nu prezintă întregul context când apare la televizor

"Nu am avut o discuție cu domnul președinte, dar nu cred că există vreo rezistență în a semna Legea pensiilor.
Am beneficiat de un parlament extrem de dinamic. Au fost numeroase excepții făcute de toate partidele. Acesta este jocul democratic. Am modificat Codul Fiscal aproximativ 500 de ori. La fel s-a întâmplat și în cazul pensiilor.
Venim după o inflație considerabilă. Impactul creșterii cu 13,9% este de 16 miliarde de lei pe parcursul unui an.
Pentru recalculare, mai sunt necesare încă 10 miliarde pentru urmatoarele 4 luni. Pentru 2025 suma se ridică la 33 miliarde de lei.
Creșterea PIB-ului este estimată la 300 miliarde de lei. Anul viitor se așteaptă o creștere proiectată la 3,4%, ceea ce va duce la o creștere a PIB-ului cu 150 miliarde de lei.
Avem cea mai scăzută medie a impozitelor pe proprietate. Anul viitor nu putem introduce taxe mai mari pentru că vom trebui să implementăm reforma fiscală. Aceasta nu va intra în vigoare nici în 2024, nici în prima jumătate a anului 2025, deoarece nu există suficient timp pentru a parcurge procesul parlamentar.
Este falsă afirmația că Legea pensiilor nu este sustenabilă.
Îl cunosc pe domnul ministru Boloș mult mai bine. El nu tolerează nedreptatea, este mai sentimental, dar are bune intenții.
Uneori el nu vede imaginea de ansamblu, explică doar părți din ea și astfel apar controversele. Când apare la televizor, nu explică întregul context.
Rolul meu este să văd imaginea de ansamblu. Legea pensiilor este acum o prioritate. Restul este responsabilitatea Guvernului de a asigura finanțarea", a declarat prim-ministrul.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu