HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Vecinii au depus plângere împotriva unui renumit autor din România în 2024, acuzându-l că deține prea multe cărți.

Vecinii au depus plângere împotriva unui renumit autor din România în 2024, acuzându-l că deține prea multe cărți.
Sursă foto: Administrația Prezidențială

Un autor distins de către șeful statului se confruntă cu acuzații neașteptate din partea vecinilor care se tem că imobilul în care locuiesc s-ar putea prăbuși din cauza... cantității excesive de cărți din apartamentul scriitorului.

Rezidând la etajul al patrulea al unui bloc rezidențial, dragostea lui Iancu pentru literatură este evidențiată prin colecția sa impresionantă de peste 15.000 de volume. În încercarea de a diminua eventualele temeri, Iancu a decis să mute o parte din cărțile sale pe holul în fața domiciliului său. Crezând că ultimul etaj ar fi fost cel mai puțin deranjant pentru ceilalți locatari, Iancu a încercat să găsească o soluție de mijloc.

Totuși, un vecin, alarmat de greutatea bibliotecii sale masive, și-a exprimat preocuparea că structura din beton a clădirii nu ar putea suporta povara. În ciuda acestor frici, reclamația depusă la asociația de proprietari nu a primit niciun răspuns oficial, fiindcă aceasta nu a fost înregistrată în scris.

Decorat de președinte

În anul 2022, Iancu a fost onorat cu Medalia aniversară Centenarul Marii Uniri de către președintele României, Klaus Iohannis. Această distincție de prestigiu a recunoscut contribuțiile importante ale lui Iancu la păstrarea relatărilor istorice și la promovarea unității naționale prin intermediul operelor sale literare.

„Medalia Aniversară „Centenarul Marii Uniri” se acordă persoanelor fizice sau juridice, instituțiilor publice și organizațiilor neguvernamentale, autorităților administrației publice locale sau unităților administrativ-teritoriale care păstrează, cultivă, dezvoltă și prezintă într-o măsură deosebită memoria evenimentelor și personalităților care au contribuit la făurirea unității naționale și a statului modern român sau, prin activitate ori carieră, la apărarea valorilor în numele cărora s-a înfăptuit Marea Unire din 1918”, informa Administrația Prezidențială.

Printre creațiile sale se regasesc numeroase volume de istorie și reportaj, cum ar fi "Istorii aleatorii" (2015), "Sate la marginea lumii: Arhitectura tradițională în județul Hunedoara" (2015), precum și "Prin Europa în timp de război... Amintirile mele din Răsboiul Mondial 1914-1919" (2018).

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu