HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Vânzările în scădere determină un colos european de electrocasnice, cu operațiuni și în România, să recurgă la concedieri. Mii de angajați sunt afectați.

Vânzările în scădere determină un colos european de electrocasnice, cu operațiuni și în România, să recurgă la concedieri. Mii de angajați sunt afectați.
Sursă foto: fee.org

Electrolux, producătorul de electrocasnice din Suedia, a declarat că are în plan să renunțe la aproximativ 3.000 de angajați, după ce a înregistrat o scădere a vânzărilor în trimestrul al treilea, potrivit AFP și Mediafax.

"În fața unei cereri continue slabe din partea cumpărătorilor și a presiunii concurențiale de pe piață, Electrolux își intensifică eforturile pentru a reduce costurile și pentru a restabili marjele de profit", se menționează într-un comunicat al companiei.

Măsurile propuse ar putea avea un impact asupra "aproximativ 3.000 de poziții".

În trimestrul al treilea, compania a raportat o scădere cu aproape opt procente a vânzărilor, ajungând la 33,4 miliarde de coroane (3 miliarde dolari), comparativ cu aceeași perioadă din anul precedent.


În octombrie anul trecut, Electrolux anunțase deja că va suprima 4.000 de locuri de muncă la nivel global, majoritatea fiind în America de Nord.

În februarie acestui an, compania declara că va opri producția la una dintre cele două fabrici pe care le are în Ungaria. Această fabrică avea 650 de angajați.

Deși a înregistrat un profit în trimestrul al treilea, cu un câștig net de 123 milioane de coroane, comparativ cu o pierdere de 625 milioane de coroane cu un an în urmă, compania a raportat o pierdere netă combinată de 1,1 miliarde de coroane pentru primele trei trimestre ale anului curent.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu