HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Vânzările de smartphone-uri înregistrează o creștere în octombrie, după doi ani de declin.

Vânzările de smartphone-uri înregistrează o creștere în octombrie, după doi ani de declin.
Sursă foto: digitaltrends.com

În luna octombrie, piața mondială a smartphone-urilor a înregistrat o creștere după o perioadă de declin care a durat mai mult de doi ani. Această revenire este susținută de progresul realizat pe piețele emergente, potrivit datelor obținute de firma de cercetare Counterpoint și transmise de Reuters, conform Agerpres.

Contextul pieței globale a smartphone-urilor este unul dificil, având în vedere că încrederea consumatorilor a fost afectată de inflație și temerile legate de o posibilă recesiune. În plus, se confruntă cu o lipsă a componentelor, stocurile sunt în creștere și perioadele de înlocuire a telefoanelor s-au prelungit. "În urma rezultatelor solide din octombrie, ne aşteptăm la o creştere anuală a pieţei în trimestrul patru din 2023, stabilindu-se calea spre o redresare graduală în următoarele trimestre", se menţionează în raportul Counterpoint.

Counterpoint estimează că cererea este stimulată mai mult pe piețele emergente. Aceasta include continuarea recuperării din Orientul Mijlociu și Africa, revenirea Huawei pe piața chineză și festivalurile din India care au impulsionat cererea.

Pe de altă parte, pieţele dezvoltate cu un grad relativ mai mare de saturare a smartphone-urilor se recuperează mai încet, conform Counterpoint. Cu toate acestea, un element care ar putea stimula creșterea este lansarea iPhone 15 de către Apple.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu