HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Un tânăr, care consumase alcool și avea permisul suspendat, a fost surprins la volanul unei autoutilitare în Harghita. Asupra lui au fost descoperite potențiale substanțe psihoactive.

Un tânăr, care consumase alcool și avea permisul suspendat, a fost surprins la volanul unei autoutilitare în Harghita. Asupra lui au fost descoperite potențiale substanțe psihoactive.
Sursă foto: Agerpres

Un individ în vârstă de 28 de ani, originar din comuna Atid, a fost surprins de forțele de ordine din Cristuru Secuiesc în timp ce se afla la volanul unei autoutilitare, fiind sub influența băuturilor alcoolice și având permisul suspendat. De asemenea, s-au descoperit asupra sa potențiale substanțe psihoactive, conform raportului Agerpres.

În urma investigațiilor efectuate, s-a constatat că tânărul avea permisul suspendat de către autoritățile străine pentru încălcarea legilor rutiere. Testele cu etilotestul au indicat o concentrație de 0,18 mg/l alcool în aerul expirat.

Mai mult decât atât, acesta a fost supus testului Drug Test, "stabilindu-se faptul că există suspiciuni rezonabile referitoare la consumul de substanţe psihoactive".

IPJ Harghita precizează că aceste rezultate nu constituie dovezi în cadrul anchetei penale. Suspectul a fost transportat la un centru medical pentru prelevarea de probe biologice "în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanţe interzise".

Polițiștii au confiscat un telefon mobil și o cartelă SIM aparținând individului pentru continuarea investigațiilor.

"Plicul zip lock şi cutia conţinând substanţă pulverulentă de culoare albă, precum şi un pai folosit pentru consum, purtător de materie, au fost ridicate şi predate Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Harghita, în vederea demarării cercetărilor care se impun", adaugă sursa citată.

S-a deschis un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența substanțelor psihoactive. Ancheta continuă sub supravegherea procurorului.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu