HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Un model electric produs în Slovenia va fi lansat de Renault în 2026, conform Reuters.

Un model electric produs în Slovenia va fi lansat de Renault în 2026, conform Reuters.
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Renault, producătorul auto francez, intenționează să lanseze un nou model electric în 2026, care va fi fabricat în Slovenia, conform informațiilor oferite de surse credibile. Această mișcare este parte a strategiei Renault de a-și consolida încrederea investitorilor și de a avansa cu planurile sale de listare pentru Ampere, care au fost îngreunate de cererea redusă și creșterea concurenței din China.

Ampere are în plan să introducă pe piață șase modele electrice până la sfârșitul anului 2030. Scopul lor este să producă 600.000 de automobile electrice în 2026 și un milion în 2031.

În anul precedent, compania a comercializat mai puțin de 50.000 unități ale modelelor electrice Megane și Kangoo. Se preconizează că următoarele modele electrificate - Scenic și R5 - vor fi dezvăluite anul viitor, urmate de R4 în 2025.


Luna trecută, Stellantis, al treilea mare producator auto la nivel mondial, a lansat noul Citroen e-C3
, un automobil electric accesibil ca preț cu un cost inițial de 23.300 euro (24.540 dolari), destinat să rivalizeze cu mașinile electrice economice produse de companiile auto chineze.

Vehiculele electrice (EV) sunt semnificativ mai costisitoare decât cele cu motor pe combustie internă, motiv pentru care producătorii auto europeni sunt încurajați de subvențiile guvernamentale să lanseze modele mai accesibile ca preț.

În Europa, mașinile electrice urbane au un preț mediu de aproximativ 30.000 euro. Citroen e-C3 va intra în competiție cu Dacia Spring, care este asamblată în China.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu