HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Un medic și o asistentă au fost arestați pentru corupție: eliberau certificate de invaliditate false!

Un medic și o asistentă au fost arestați pentru corupție: eliberau certificate de invaliditate false!
Sursă foto: dcnews.ro

Se pare că un doctor și un asistent medical, care lucrează la Casa Judeţeană de Pensii Sibiu, Cabinetul de Expertiză Medicală nr.3 Mediaş, au fost acuzați că primeau mită în sume cuprinse între 500 și 2.000 de lei, dar și produse alimentare. Acestea erau oferite ca schimb pentru obținerea pensiei de invaliditate sau pentru revizuirea documentelor necesare.

Mihaela Ruginosu, prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, a declarat că luni s-au efectuat percheziţii la trei adrese din Mediaş (jud. Sibiu) şi Orăştie (jud. Hunedoara), după ce au fost obţinute autorizaţiile necesare de la judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu.

Percheziţiile au avut loc în urma suspiciunilor legate de acte corupte. Doctorul şi asistentul medical menționați anterior sunt acum sub investigaţie penală pentru comiterea a 9 şi respectiv 8 infracţiuni de luare de mită.

Ruginosu explică: „Infracţiunile constau în aceea că în perioada iunie-octombrie 2023, cadrele medicale au primit sume de bani cuprinse între 500 şi 2000 lei precum şi produse alimentare, în legătură cu îndeplinirea unor îndatoriri ce intrau în atribuţiile lor de serviciu, atribuţii rezultând din activitatea pe care o desfăşurau în cadrul Comisiei de Evaluare Medicală pentru obţinerea pensiei de invaliditate sau pentru revizuirea periodică a documentației de către persoanele care beneficiau de această pensie”.

Luni au avut loc audieri ca urmare a punerii în aplicare a mai multor mandate de aducere emise de procuror.

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin