HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Un individ din Giurgiu a fost arestat preventiv pentru achiziționarea unei mașini cu bani contrafăcuți.

Un individ din Giurgiu a fost arestat preventiv pentru achiziționarea unei mașini cu bani contrafăcuți.
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Un individ care a achiziționat un autovehicul cu bani contrafăcuți a fost inițial reținut, urmând apoi să fie arestat preventiv. În rezidența acestuia au fost descoperite multiple bancnote euro de tipul "Prop-Copy", un tip de falsificat cunoscut la nivel internațional.


Sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale, polițiștii din Giurgiu au efectuat duminică trei percheziții în județul Dâmbovița. Acestea au avut loc la domiciliile unui tânăr în vârstă de 22 de ani, suspectat pentru introducerea pe piaţă a valori contrafăcute și fraudare, potrivit News.ro.


Investigațiile au indicat că pe data de 10 noiembrie, într-o firmă localizată pe autostrada A1 București - Pitești, la km. 49, suspectul ar fi utilizat bancnote false în euro. Acestea ar fi fost prezentate și ulterior date ca bani reali persoanei prejudiciate.


Suma falsificată ar fi constituit echivalentul valorii stabilite într-un contract de tranzacţie pentru un vehicul.


"În urma desfășurării perchezițiilor la locuințele acestuia, a fost descoperit și indisponibilizat autoturismul însușit de către persoana bănuită de săvârșirea infracțiunilor, dar și 5.170 de euro, din tipul de fals cunoscut la nivel european „PROP-COPY”, transmit polițiștii din Giurgiu, într-un comunicat emis luni.


Suspectul a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, după care a fost prezentat în fața instanței. Aceasta a decis arestarea preventivă pentru o durată de 30 de zile.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu