HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Un bărbat, condamnat în Anglia pentru delict sexual, a fost arestat - El este acuzat de agresiune sexuală asupra a două minore din București cu vârstele de 10 și 15 ani.

Un bărbat, condamnat în Anglia pentru delict sexual, a fost arestat - El este acuzat de agresiune sexuală asupra a două minore din București cu vârstele de 10 și 15 ani.
Sursă foto: Daily Monitor

Un cetăţean român, care a primit condamnare pentru infracţiuni sexuale în Anglia, a fost reţinut pentru o perioadă de 30 de zile. Acuzaţiile împotriva lui includ agresarea a două fete minore din Bucureşti. Victimele au vârstele de 10 şi 15 ani şi au fost păcălite de bărbat să-l însoţească la hotelurile din sectoarele 1 şi 6, unde a avut loc agresiunea. Acest individ a mai fost acuzat în trecut pentru acte comise în Spania, iar pe teritoriul României a mai primit acuzaţii pentru infracţiuni sexuale, dar şi pentru furt şi tâlhărie, conform news.ro.

Poliţia Capitalei a dezvăluit miercuri că s-a ocupat de un caz de viol şi furt.
"În realitate, la data de 16 iulie 2023, o minoră de 10 ani ar fi fost abordată într-o gară din Capitală de un bărbat care ar fi convins-o să meargă la el acasă sub diverse pretexte. Acolo ar fi forţat-o să întreţină relaţii sexuale multiple. După aceea, bărbatul respectiv i-ar fi luat telefonul mobil minorei şi i-ar fi permis să plece", informează Poliţia Capitalei.

Sursa menționată a adăugat că, la data de 18 iulie 2023, minora a revenit în gară pentru a-şi recupera telefonul mobil de la bărbatul respectiv. În acel moment, acesta ar fi dus-o pe minoră la un hotel din Capitală, unde ar fi forţat-o să întreţină relaţii sexuale.

"Ulterior, minora ar fi reuşit să plece şi s-ar fi dus cu un autocar în Municipiul Râmnicu Vâlcea, unde a fost depistată de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea", a mai adăugat sursa citată.

În data de 31 octombrie, poliţiştii au primit o altă sesizare de la o fată de 15 ani care susţinea că a fost abordată de un bărbat într-o gară din Capitală. Bărbatul respectiv a convins-o să meargă cu el la un hotel, urmând ca a doua zi să plece împreună spre județul Vâlcea.

"După ce au ajuns la hotel, bărbatul respectiv ar fi forţat-o să întreţină relaţii sexuale şi apoi i-ar fi furat o sume de bani. De asemenea, bazându-ne pe probele administrate și pe colaborarea cu alte două state partenere, am identificat un bărbar în vârstâ de 55 ani suspect de comiterea faptelor. De asemenea, având în vedere modul similar de comitere a faptelor, precum și semnalmentele oferite de cele două minore, rezultă presupunerea rezonabilă că suspectul este același bărbat", au mai adăugat polițiștii.

În data de 3 noiembrie, suspectul a fost găsit și arestat în Brașov.
"Suspectul a fost dus la audieri, fiind reținut pentru 24 de ore. Ulterior, la data de 4 noiembrie, magistrații au dispus măsura arestului preventiv pentru 30 de zile", a mai adăugat Poliţia.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că bărbatul locuiește pe strada Mircea Vulcănescu din Bucureşti, este fără loc de muncâ și a comis infracțiunile în hoteluri din sectoarele 1 și 6. Acesta a primit o condamnare în Anglia pentru infracțiuni sexuale și are acuzații similare în Spania. În România acesta a mai comis infracţiuni sexuale, dar şi furturi şi tâlhării. După fiecare infracțiune comisă, el părăsea Bucureștiul pentru o perioadă.

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin