HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Un alt conflict major între PSD și PNL: acuzații și plângeri la Parchetul General

Un alt conflict major între PSD și PNL: acuzații și plângeri la Parchetul General
Sursă foto: combo stiripesurse

În Timiș, social-democrații solicită destituirea vicepreședintelui Consiliului Județean Timiș, Alexandru Proteasa (PNL), în urma unor dezvăluiri jurnalistice care sugerează că o companie a familiei sale ar fi implicată în contracte cu instituția pe care acesta o conduce, potrivit NEWS.RO. Proteasa contracarează acuzațiile și susține că a fost amenințat de familia președintelui PSD Timiș, Alfred Simonis, care este și președinte interimar al Camerei Deputaților. În acest context, liberalii cer premierului Marcel Ciolacu, liderul PSD, să retragă sprijinul politic pentru Alfred Simonis.

O anchetă jurnalistică sugerează că Consiliul Județean Timiș a semnat un contract cu câțiva ani în urmă pentru construirea Centrului de legume-fructe din Tomnatic. Acest proiect este coordonat de vicepreședintele CJ Alexandru Proteasa. De asemenea, se pare că familia lui Proteasa construiește un centru comercial în Mosniţa Nouă.

"Alexandru Proteasa este coordonatorul comisiei care se ocupă de centrul de legume şi fructe pe care Consiliul Judeţean Timiş îl construieşte în comuna Tomnatic..., transmit reprezentanţii PSD Timiş.

Social-democraţîi anunţă că vor solicita revocarea din funcţie a vicepreşedintelui Alexandru Proteasa și vor sesiza Parchetul General pentru a iniția o anchetă în acest caz.

În replică, Alexandru Proteasa susține că aceste acuzații sunt rezultatul unei răzbunări din partea familiei Simonis, deoarece nu s-a lăsat șantajat.

"Avem în faţă un nou atac politic mizerabil, bazat într-adevăr pe interese personale..., a declarat Alexandru Proteasa.

Consiliul Judeţean Timiş subliniază că procedura de revocare din funcţie a unui vicepreședinte al Consiliului Judeţean trebuie argumentată și votată în plen. CJ Timiş mai precizează că licitația pentru desemnarea constructorului la Centrul de legume fructe de la Tomnatic a avut loc înainte de mandatul lui Alin Nica (PNL), actualul preşedinte al CJ Timiş.

"Încercările politice ale PSD de a semăna confuzie în rândul comunităţii nu sunt noi..., susține Alin Nica.

PNL Timiş solicită retragerea sprijinului politic pentru Alfred Simonis, liderul PSD, ca urmare a acestui scandal. PNL Timiș face referire și la amenințările pe care Alexandru Proteasa le-ar fi primit din partea familiei lui Alfred Simonis.

"Mai mult, un membru al familiei sale l-a ameninţat pe vicepreședintele PNL..., se arată în comunicatul PNL Timiş.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu