HUB PRESS

s e î n c a r c ă

ULTIMELE ȘTIRI - Stabilitatea coaliției este amenințată: noua Lege a pensiilor nu poate fi implementată

ULTIMELE ȘTIRI - Stabilitatea coaliției este amenințată: noua Lege a pensiilor nu poate fi implementată
Sursă foto: Sursa FOTO: Facebook/PNL

Nicolae Ciucă, liderul PNL, afirmă că proiectul noii Legi a pensiilor devine insustenabil în lumina noului impact bugetar calculat. Conform lui Ciucă, un impact bugetar de 55,6 miliarde de lei va duce la o creștere a deficitului bugetar al României cu 3%, situație inacceptabilă.

„La cifrele anunțate aseară, impactul este de aproximativ 3% din PIB, este enorm, trebuie să identificăm sursele de finanțare, nu putem să promitem oamenilor (...) Să nu venim cu promisiuni nesusținute financiar”, a precizat Nicolae Ciucă.

”Pe suma de 55,6 miliarde este imposibil!”, a adaugat el.

Liderul liberalilor a indicat că partidul său va da aviz favorabil legii numai după ce se vor stabili sursele necesare pentru creșterea pensiilor.

„Categoric vom da un aviz, cu toții ne dorim să eliminăm inechitățile și să echilibrăm sistemul de pensii. Ca atare, vom clarifica”, a declarat fostul premier.

Acest subiect va fi abordat în cadrul viitoarei ședințe de Guvern. Cu puțin timp în urmă, prim-ministrul Marcel Ciolacu a făcut public faptul că toate pensiile din România vor fi majorate cu 13,8% începând cu 1 ianuarie 2024. O creștere suplimentară este planificată pentru 1 septembrie 2024.

Comentariile lui Nicolae Ciucă apar în contextul în care Marcel Boloș, ministrul de Finanțe, a refuzat să semneze avizele pentru noua Lege a pensiilor.

Surse guvernamentale susțin că Boloș refuză să semneze Legea Pensiilor pe motiv că nu există o sursă de finanțare pentru majorarea pensiilor, programată pentru 1 ianuarie 2024.

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin