HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Ultima ședință de tranzacționare a săptămânii s-a încheiat pe verde la Bursa din București.

Ultima ședință de tranzacționare a săptămânii s-a încheiat pe verde la Bursa din București.
Sursă foto: patriabank.ro

Ultima sesiune de tranzacționare a săptămânii s-a încheiat pe creștere la Bursa din București.

Principalul indice, BET, a crescut cu 1,06%, ajungând la 14.464,80 puncte. În același timp, BET-Plus, care reflectă performanța celor mai lichide 37 de acțiuni de pe piață, a înregistrat o apreciere de 0,98%.

De asemenea, indicele blue-chip extins BET-XT, care include cele mai lichide 25 de titluri, a avut o creștere de 0,89%, în timp ce indicele SIF-urilor (BET-FI) a obținut un câștig de 1,26%.

BET-BK - indicatorul randamentului fondurilor de investiții - a finalizat ziua cu un plus de 0,98%. În același timp, BET-NG - care urmărește evoluția celor zece companii energetice și utilitare - s-a închis pe verde cu o creștere de 1.10%.

Indicele AeRO al Bursei (BET AeRO), ce include cele mai reprezentative 20 companii ale pieței AeRO, a consemnat o apreciere cu 0.44%.

Pe Piaţa Reglementată au fost cele mai tranzacţionate acţiunile Fondului Proprietatea (21.24 milioane de lei), urmate de cele ale Hidroelectrica (8.86 milioane de lei) și acțiunile BRD - Groupe Societe Generale (6.9 milioane de lei).

Cele mai bune performanțe au fost înregistrate de acțiunile Electroargeș (+13,33%), titlurile SIF Hoteluri (+13,08%) și acțiunile Fondului Proprietatea (+6,72%).

Pe partea negativă, cele mai mari scăderi au fost consemnate pentru acţiunile Condmag (-

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu