HUB PRESS

s e î n c a r c ă

ULTIMA ORĂ: Mama soției lui Cherecheș, arestată după fapta penală de miercuri - Acuzată de corupție împreună cu soțul ei

ULTIMA ORĂ: Mama soției lui Cherecheș, arestată după fapta penală de miercuri - Acuzată de corupție împreună cu soțul ei
Sursă foto: Digi24

Informații din surse judiciare indică faptul că mama soției lui Cătălin Cherecheș a fost luată în custodie pentru 24 de ore de către procurorii anticorupție din Cluj. În plus, s-ar părea că și bărbatul acesteia, tatăl soției lui Cherecheș, este implicat în acest caz.

Persoanele în cauză sunt Claudia Gliga, mama soției oficialului și Dorin Petru, partenerul acesteia, care este acuzat de complicitate la dare de mită.

Sursele susțin că reținerea a avut loc noaptea, după audieri lungi și epuizante. Joi, cei doi vor fi prezentați în fața unui judecător de drepturi și libertăți.

Flagrantul a fost realizat când mama soției lui Cherecheș avea o conversație cu mama judecătoarei. Pe data de 24 noiembrie, Curtea de Apel Cluj va da un verdict în dosarul în care primarul din Baia Mare a fost condamnat inițial pentru luare de mită.

Mama primarului ar fi avut planuri să cumpere o companie a mamei judecătoarei responsabile de caz, afirmă sursele. Această tranzacție ar fi fost realizată cu o sumă cuprinsa între 50 - 100.000 euro.

Sursele judiciare afirmă că judecătoarea care trebuia să-l judece pe primar a denunțat la DNA, observând că mama primarului a venit la mama ei să-i cumpere un business, mai precis un stand de vânzare. În acel moment, procurorii DNA au intervenit și au realizat mai multe înregistrări ambientale. În aceste înregistrări, mama primarului i-ar fi spus mamei judecătoarei ca fiica ei, atunci când va soluționa dosarul primarului, „în numele legii să fie mai blândă”.

În momentul în care mama lui Cătălin Cherecheș s-a prezentat la mama judecătoarei cu 50.000 de euro - procurorii au constatat infracțiunea flagrantă.

Dosarul primarului

Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare, a fost acuzat într-un dosar al DNA că a acceptat mita de 30.000 de lei în aprilie 2016. Cu toate acestea, edilul a susținut atunci că banii reprezentau rambursarea unui împrumut. Cătălin Cherecheș a fost arestat la vremea respectivă dar a candidat pentru funcția de primar chiar din închisoare și a fost reales cu 70% din voturi.

În februarie 2022, Cherecheș a primit o sentința inițială de 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată, decizia nefiind definitivă. Mai mult, instanța a dispus ca pe o perioadă de 4 ani să i se interzică lui Cherecheș mai multe drepturi, inclusiv cel de a fi ales.

Pe data de 24 noiembrie 2023, Cătălin Cherecheș urma să primească decizia finală în acest dosar DNA din partea judecatorilor Curții de Apel Cluj.

În iunie anul acesta, Cătălin Cherecheș a declarat că intenționează să se alature din nou PSD, partid în care a fost membru anterior în două rânduri. Cătălin Cherecheș a fost membru și in alte partide precum PNCȚCD, UNPR și PNL.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu