HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Taximetriștii protestează cu vuvuzele în fața Primăriei Timișoara, cerând eliminarea transportului alternativ.

Taximetriștii protestează cu vuvuzele în fața Primăriei Timișoara, cerând eliminarea transportului alternativ.
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Aproximativ 50 de conducători auto de taxi se adună în protest, miercuri, în fața clădirii Primăriei Timişoara, planificând să se îndrepte ulterior către sediul ANAF din Timişoara. Ei solicită abolirea serviciilor de transport alternative oferite de șoferii Uber sau Bolt.

O demonstrație zgomotoasă a fost organizată de către taximetriști, miercuri, în prezența Primăriei Timişoara. Protestul atrage participarea a aproximativ 50 de taximetriști.

Participanții la acest eveniment susțin că operatorii de transport alternativ le provoacă o competiție neloială, nu achită taxele datorate și aplică tarife semnificativ mai reduse. Conducatorii auto de taxi afirmă că aceasta duce la prabușirea industriei taxiurilor și la pierderea a zeci de mii de slujbe pe teritoriul întregii națiuni.

Demonstranţii au expus mesaje precum: ”Eliminare transport alternativ!! Taxiul – o profesie, nu doar o aplicaţie” sau ”25% POT şi TREBUIE să rămână în ROMÂNIA”.

Protestatarii au transmis un memoriu oficialilor Primariei Timisoara si planuiesc sa continue protestul pana la sediul ANAF Timisoara unde vor inmana un alt memoriu.

Ultima demonstraţie de acest gen a fost organizată de către taximetrişti în Timişoara, în luna iunie, când au inițiat și un marș auto prin oraș.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu