HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Stamule Tănase: Cele trei "Dăncile" din Guvern sunt produsele pepinierei PSD. Acestia sunt cei trei miniștri.

Stamule Tănase: Cele trei
Sursă foto: FABIZ - ASE

Liberalul Tănase Stamule argumentează că "pepiniera PSD" a generat succesorii fostei prim-ministre Viorica Dăncilă. Stamule afirmă că Adrian Câciu, Simona Bucura-Oprescu sau Natalia Intotero ar stârni gelozia lui Liviu Dragnea.

"După catastrofala era Dragnea, în care unicul criteriu pentru a ocupa un post în guvern era supunerea totală față de liderul politic, am crezut că pepiniera de Dăncile, acest prototip de politicieni lansați de PSD în arena publică, a dispărut.

Din nefericire, constat că în actualul guvern regesc trei Dăncili care i-ar provoca invidia oricărui protejat politic al lui Liviu Dragnea.

1.

Dăncila suprem și responsabilul actualei crize bugetare este ministrul ascuns sub birou, renumitul creator de deficite bugetare, Adrian Câciu. Venit direct din poziția de comentator la televizor în politică, a ajuns pe locul doi ca importanță în guvern, cel de ministru al finanțelor. Toată lumea știe ca domnul Câciu este doar o prelungire a premierului. Nu se știe însă dacă e doar o prelungire politică sau și una intelectuală. Domnul Câciu a lăsat moștenire celebrul deficit bugetar numit generic “gaura Câciu”, o inovație economică la care s-a putut replica doar prin pachetele fiscale Ciolacu 1 și Ciolacu 2.

2.

O altă Dăncilă în ascensiune, care se pregătește să îl surclaseze pe domnul Câciu în ceea ce privește dezastrul generat în buget este până recent anonima politic Simona Bucura-Oprescu. Născută direct din spuma primăriei din Mioveni, respectabila doamnă reinventează regulile responsabilității bugetare, creând un masacru la nivel bugetar prin noua lege a pensiilor. Urmașa fidelă a nefericitului Budăi în privința inconsecvenței mesajului politic, doamna Bucura-Oprescu repetă mesaje de neînțeles despre pensii cu speranța că îi va aduce puncte politice stăpânului său.

3.

A treia Dăncilă, care așteaptă momentul potrivit pentru a izbucni politic și a genera o catastrofă este ministra Natalia-Elena Intotero. Doamna s-a făcut remarcat prin abolirea monarhiei suedeze și prin propunerea a trei job-uri pentru săraci ca soluție pentru atingerea prosperității. În privinţa studiilor, și-a finalizat studiile universitare la vârsta de 30 de ani, iar pentru merite intelectuale excepționale, socialiștii au promovat-o președinta comisiei de învățământ din Camera Deputaților.

Din păcate USR e prea preocupat cu disputele interne și cu discuțiile despre sexul îngerilor pentru a putea fi un partener serios la guvernare iar AUR are încă mult de lucru la nivelul resursei umane pentru a deveni frecventabil. Acesta cred că este singurul motiv pentru care PSD a revenit la vechiul mecanism de promovare al Dăncililor, în ciuda experienței nefaste din trecut.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu