HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Spitalul de Urgenţă din Maramureș a înlocuit paturile, saltelele și noptierele pentru a oferi pacienților un confort sporit.

Spitalul de Urgenţă din Maramureș a înlocuit paturile, saltelele și noptierele pentru a oferi pacienților un confort sporit.
Sursă foto: Spitalul Sfântul Sava

O serie de elemente de mobilier precum paturi și noptiere, precum și saltele care erau într-o stare avansată de deteriorare au fost înlocuite cu unele noi pentru a crește nivelul de confort al pacienților. Aceasta este informația pe care ne-a oferit-o miercuri Alexandru Oros, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Baia Mare.

"Achiziţiile realizate în spital vizează confortul pacienţilor, din dorinţa de a oferi condiţii civilizate de spitalizare. În acest sens, paturile şi noptierele uzate au fost înlocuite cu unele noi. Astfel, circa 70 de paturi, inclusiv saltele, şi 70 de noptiere au fost achiziţionate (...) Modernizarea saloanelor şi asigurarea unor condiţii decente de spitalizare sunt la fel de importante ca şi serviciile medicale oferite de spital", a declarat Alexandru Oros, conform Agerpres.

Pe lângă aceste schimbări, SJU Baia Mare beneficiază și de susținerea financiară a Consiliului Județean Maramureș pentru modernizarea și recalibrarea Unității de Primiri Urgențe (UPU), dar și pentru îmbunătățirea altor facilități ce vor asigura condiții optime atât pentru pacienți cât și pentru personalul medical.

Alexandru Oros, managerul SJU Baia Mare, a menționat pentru AGERPRES că modernizarea UPU a fost evaluată la cinci milioane lei și era necesară pentru a îmbunătăți calitatea serviciilor medicale și pentru a accelera procesul de preluare a pacienților.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu