HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Specialiștii ANM prezic un timp atipic pentru noiembrie: regiunile unde se vor înregistra precipitații

Specialiștii ANM prezic un timp atipic pentru noiembrie: regiunile unde se vor înregistra precipitații
Sursă foto: Agroromania

Condițiile meteorologice din luna următoare se anunță a fi mai calde decât este obișnuit. În timp ce prima săptămână de prognoză ne aduce mai multe precipitații decât de obicei, în a doua acestea vor fi absente, urmând apoi să revină la o cantitate normală, potrivit Mediafax.

Prognoza meteorologică pentru perioada 6 noiembrie - 4 decembrie a fost prezentată vineri de către specialiștii în domeniu.
Săptămâna 6 - 13 noiembrie

Vom avea temperaturi superioare celor tipice pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, cu o deviație termică pozitivă mai pronunțată în zonele sud-estice. Cantitatea de precipitații va fi superioară în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, însă predominant în zona Carpaților Occidentali și în partea de nord a Carpaților Orientali; restul regiunilor vor avea un volum apropiat celui normal pentru acest interval.

Săptămâna 13 - 20 noiembrie

Temperaturile medii vor depăși ușor valorile normale pentru această perioadă la nivel național, dar mai accentuat în regiunile sud-estice. Volumul estimat de precipitații pentru acest interval va fi scăzut în toate regiunile, dar cel mai mult în zonele montane și în partea de sud-est a țării.

Săptămâna 20 - 27 noiembrie

Temperatura medie a aerului va fi ușor superioară valorilor obișnuite pentru această perioadă, la nivel național, cu o abatere mai mare în partea de sud-est a teritoriului. Volumul de precipitații va fi similar celui normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Săptămâna 27 noiembrie - 4 decembrie

Valorile medii ale temperaturii vor fi ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile sudice și sud-estice.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu