HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Sorin-Mihai Cîmpeanu, senator, a fost numit membru al Biroului Adunării Parlamentare a Francofoniei.

Sorin-Mihai Cîmpeanu, senator, a fost numit membru al Biroului Adunării Parlamentare a Francofoniei.
Sursă foto: www.facebook.com

În cadrul celei de-a 49-a ediții a Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF), desfășurată în Montreal, Canada, între 5 și 9 iulie 2024, senatorul Sorin-Mihai Cîmpeanu, liderul delegației parlamentare române la APF, a fost votat în unanimitate ca membru al Biroului APF. Aceasta reprezintă o premieră, deoarece este prima dată când o națiune din Europa Centrală și de Est obține un mandat în Biroul APF în cei 123 de ani ai existenței sale.

Elecțiile din 9 iulie 2024 au adus o schimbare la nivelul conducerii APF. Hilarion Etong, prim-vicepreședinte al Adunării Naționale a Camerunului, a preluat președinția de la canadianul Francis Drouin.

În tandem cu sesiunea anuală plenară a APF s-au desfășurat și activitățile celei de-a zecea ediții a Parlamentului Francofon al Tinerilor (PFT), marcând două decenii de existență. La această întâlnire au luat parte 81 de tineri care reprezentau 41 dintre parlamentele membre ale APF din Africa, America, Asia și Europa.

Sub egida senatorului Sorin-Mihai Cîmpeanu, Agenția Universitară a Francofoniei (AUF) s-a alăturat pentru prima dată Parlamentului Francofon al Tinerilor, contribuind cu patru reprezentanți ai Rețelei sale de lideri din cele patru continente.

România a fost reprezentată la această ediție a PFT de doi studenți: Beatrice-Iuliana Uța și Mihai-Valentin Mihăilă. Beatrice Iuliana Uța, studentă la UNSTPB, a fost aleasă Vicepreședinte al Comisiei de Afaceri Parlamentare PFT.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu