HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Șeful Spitalului Foișor din București: Un sistem întreg trebuie să funcționeze pentru a asigura un act medical de calitate

Șeful Spitalului Foișor din București: Un sistem întreg trebuie să funcționeze pentru a asigura un act medical de calitate
Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Managerul Spitalului Foișor din București, Dr. Şerban Dragosloveanu, a subliniat miercuri seară necesitatea investițiilor în unitatea medicală pe care o conduce. Aceasta este cu atât mai importantă având în vedere că un proiect de reamenajare și reconstrucție, început în 2012, nu a fost încă finalizat. De asemenea, el a evidențiat faptul că doar 30% dintre pacienții care ajung la spital sunt din Capitală, restul de 70% fiind din alte regiuni ale țării.

”Au trecut mai mulţi ani peste acest proiect de reamenajare şi reconstrucţie a spitalului, început în 2012 şi nefinalizat... Toată clădirea este centralizată într-o unitate IT prin care să putem controla toţi senzorii care sunt necesari unei instituţii”, a afirmat Dr. Dragosloveanu la Medika TV miercuri seară. El s-a referit astfel la nevoia imperativă de finanțare pentru unitatea medicală unde activează. Potrivit lui Dragosloveanu, majoritatea pacienților Spitalului Foișor provin din afara Capitalei.
”Spitalul Foişor tratează în jur de 30 la sută pacienţi din Bucureşti, iar 70 la sută vin din ţară... Acum suntem într-o situaţie în care aşteptăm şi am primit promisiuni şi sprijin ca să ne putem continua această activitate”, a explicat managerul. Dragosloveanu a subliniat că unitatea medicală pe care o conduce beneficiază de susținere din partea autorităților locale.
”ASSMB ne sprijină foarte mult să ne dezvoltăm... Suntem o clinică universitară şi eu şi colegii mei suntem foarte bucuroşi că ASSMB şi Primăria Capitalei ne sprijină în acest demers, dar avem nevoie de echipamente, avem nevoie de investiţii ca să putem să dezvoltăm și ramura aceasta”, a adaugat el. Dr. Dragosloveanu a explicat de asemenea că pentru un sistem medical funcțional este esențial un act medical de calitate.
”Eu cred că un act medical începe la momentul internării pacientului şi se termină în momentul externării pacientului bine... E vorba de un întreg sistem care trebuie să funcţioneze pentru a avea un act medical de calitate. Datorită adresabilităţii mari există uneori întârzieri, există liste de aşteptare”, a concluzionat managerul Spitalului Foișor.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu