HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Șeful PNL: Marcel Ciolacu ne-a declarat deschis război! Devine din ce în ce mai dificil de acceptat.

Șeful PNL: Marcel Ciolacu ne-a declarat deschis război! Devine din ce în ce mai dificil de acceptat.
Sursă foto: Stiri Pe Surse

Conducătorul PNL Iaşi, parlamentarul Alexandru Muraru, afirmă că mutarea edililor de la PSD la PNL reprezintă o "provocare deschisă" pe care PSD şi Marcel Ciolacu o adresează liberalilor, potrivit News.ro.

Alexandru Muraru, șeful PNL Iași, susține că trecerea primarilor de la PSD la PNL este un "atac direct" pe care PSD și Marcel Ciolacu îl lansează împotriva liberalilor.

Muraru este de părere că această "strategie" nu poate fi perpetuată în mod nesfârșit de către PSD și că tema devine din ce în ce mai dificilă de "înghițit" pentru PNL.


”Transferul de primari de la PSD la PNL este o declaraţie de război pe faţă pe care PSD şi Marcel Ciolacu o fac la adresa PNL. Nu cred că poate fi o tehnică dusă la nesfârşit de PSD. Devine un subiect tot mai greu de digerat de PNL. Este pentru prima dată în 33 de ani când între două partide de asemenea dimensiune, aflate la guvernare, se întâmplă aşa ceva. Adică PSD să facă ostentativ conferinţe de presă în judeţe şi să arate că a mai adus nu ştiu câţi primari sau consilieri locali”, a declarat duminică pentru News.ro, deputatul PNL Alexandru Muraru.

Conform acestuia, obiectivul PSD în ceea ce privește transferul unor primari liberali este acela de a-și asigura un avantaj în alegerile prezidențiale.

”PSD arată că rămâne acelaşi partid pentru care transferul de primari devine o armă politică. La fel au făcut în 2014 prin ordonanţă de urgenţă, dar au mai făcut şi în alte momente cheie, în ideea de a-şi crea avantaj la alegerile prezidenţiale. Acesta este de faptul scopul transferului de primari”, consideră Alexandru Muraru.

Liderul PNL Iaşi a adaugat că liberalii au sugerat PSD un pact de non-agresiune, prin care mutarea aleșilor locali între cele două partide să fie interzisă, însă PSD ar fi respins semnarea unui astfel de document.

”Era un document pe care conducerea PNL ni l-a prezentat în partid şi care era un document bun. Numai că PSD a refuzat să îl semneze. Pactul regla unele declaraţii sau confruntări mai ales la nivel local, dar în acelaşi timp interzicea transferul aleşilor locali de la PSD la PNL şi de la PNL la PSD”, a afirmat Alexandru Muraru.

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu