HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Șeful Comisiei de Politică Externă din Senatul României aplaudă sugestia CE referitoare la Ucraina și Moldova

Șeful Comisiei de Politică Externă din Senatul României aplaudă sugestia CE referitoare la Ucraina și Moldova
Sursă foto: RFI.ro

Titus Corlățean, senatorul care conduce Comisia pentru politică externă în Senatul României, își exprimă aprecierea față de hotărârea istorică luată de Comisia Europeană. Aceasta a propus pe data de 8 noiembrie a.c., demararea discuțiilor privind aderarea la Uniunea Europeană cu Ucraina și Republica Moldova, precum și acordarea titulaturii de candidat pentru aderare Georgiei.

"Hotărârea luată astăzi de Comisia Europeană este efectul evaluării progreselor realizate prin implementarea reformelor de către aceste două națiuni și constituie un punct de referință crucial pentru parcursul european al Republicii Moldova, Ucrainei și Georgiei", a declarat senatorul Titus Corlățean.

Acesta a reamintit faptul că aderarea Republicii Moldova la UE este un obiectiv strategic pe care România l-a susținut asiduu în decursul timpului. Acest lucru s-a realizat prin inițiative constante, atât la Bruxelles, în calitatea sa de membru UE, cât și în relația cu autoritățile din Chișinău.

"Comunicatul Comisiei Europene indică faptul că Republica Moldova se află pe calea cea bună în ceea ce privește procesul său de aderare la UE. România va menține o colaborare strânsă atât cu statele membre UE și cu instituțiile europene, cât și cu autoritățile din Chișinău pentru a atinge acest scop", a subliniat președintele Comisiei pentru politică externă, senatorul Titus Corlățean.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu