HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Șefa Serviciului Juridic și managerul de la Spitalul Suceava, acuzați în instanță pentru intrarea neautorizată pe anumite adrese.

Șefa Serviciului Juridic și managerul de la Spitalul Suceava, acuzați în instanță pentru intrarea neautorizată pe anumite adrese.
Sursă foto: thetimes.co.uk

Procurorii DNA au trimis în instanță pe Vasile Rîmbu, fostul director al Spitalului Judeţean Suceava și pe ex-șefa Serviciului Juridic din cadrul spitalului, acuzându-i de utilizarea unor informații nepublice. Se pare că ambii ar fi accesat conținutul unor scrisori trimise de spital procurorilor, într-un dosar legat de pandemie care se referea la "zădărnicirea combaterii bolilor".

DNA a anunțat marți următoarele persoane inculpate, care vor fi judecate în stare de libertate:

- RÎMBU VASILE, la momentul comiterii faptei manager suspendat al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, este acuzat de incitare la folosirea oricărui tip de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii sau permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, pentru a obține beneficii necuvenite, - MAMCIUC DANA – MIHAELA, la momentul faptei șefa Serviciului Juridic din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, este acuzată de folosirea oricărui tip de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii sau permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, pentru a obține beneficii necuvenite, conform news.ro.

Procurorii au declarat că în martie 2020, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a înregistrat un dosar penal privind "zădărnicirea combaterii bolilor" și "abuz în serviciu", presupus a fi comis de anumite persoane din conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sfântul Ioan cel Nou" Suceava, inclusiv managerul Rîmbu Vasile.

Se pare că la 1 mai 2020, Dana-Mihaela Mamciuc ar fi transmis lui Vasile Rîmbu informații nepublice printr-un intermediar, pentru a-i permite acestuia să își pregătească o strategie de apărare. Aceasta i-ar fi furnizat conținutul scrisorilor formulate de procurori și detalii despre documentele solicitate, precum și informații despre poziția exprimată de directorul medical al spitalului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Suceava.

În timpul pandemiei, municipiul Suceava și localitățile învecinate au fost primele care au intrat în carantină după confirmarea unui număr mare de cazuri de infectare. La acel moment, 3.000 dintre cele 12.000 de cazuri din România erau la Suceava. Conducerea Spitalului Judeţean Suceava a fost acuzată că nu a luat măsurile necesare pentru limitarea răspândirii virusului, atât în rândul pacienților, cât și al personalului.

Ulterior, o echipă militară a preluat coordonarea unității medicale și a reușit să restabilească situația și să organizeze activitatea.

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin