HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Ședința de miercuri a Bursei din București s-a încheiat mixt.

Ședința de miercuri a Bursei din București s-a încheiat mixt.
Sursă foto: patriabank.ro

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a finalizat şedinţa de miercuri cu rezultate mixte, iar volumul total al tranzacţiilor a atins 529 milioane de lei (106 milioane de euro), dintre care peste 480 milioane de lei au fost realizate prin intermediul obligaţiunilor.

Pe Piaţa Reglementată, podiumul tranzacţiilor cu acţiuni este ocupat de Hidroelectrica, cu un volum de 11 milioane de lei, Fondul Proprietatea, cu 5,9 milioane lei şi Romgaz, cu 3,8 milioane de lei, conform datelor furnizate de Agerpres.

Indicele principal BET a înregistrat o depreciere uşoară de 0,04%, ajungând la 14.730,80 puncte. În paralel, indicele BET-Plus ce reflectă performanţele celor mai lichide 37 acţiuni listate pe Bursă a avut o evoluţie similară.

Indicele blue-chip extins BET-XT ce include cele mai lichide 25 titluri a marcat un avans marginal de 0,01%. De asemenea indicele SIF-urilor - BET-FI - a înregistrat un câştig de 0,22%.

Indicele reprezentativ pentru randamentul fondurilor de investiţii - BET-BK - a încheiat şedinţa în creştere cu 0,03%, în timp ce indicele BET-NG, care evaluează performanţa celor zece companii energetice şi de utilităţi a înregistrat o creştere similară de 0,03%.

Indicele BET AeRO ce cuprinde 20 companii reprezentative de pe piaţa AeRO a finalizat şedinţa cu un plus de 0,57%.

Cele mai notabile creşteri au fost consemnate de acţiunile Electrocontact (+11,43%), Bittnet (+3,72%) şi Rompetrol Well Services (+3,66%).

În contrast, cele mai semnificative scăderi au fost înregistrate de acţiunile Romcab (-7,05%), BVB (-4,39%) şi Altur (-4,07%).

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin