HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Ședința de luni a Bursei de la București a început cu o creștere pe majoritatea indicilor.

Ședința de luni a Bursei de la București a început cu o creștere pe majoritatea indicilor.
Sursă foto: patriabank.ro

La începutul săptămânii, piaţa de valori de la Bucureşti a înregistrat o tendinţă ascendentă pe majoritatea indicilor.

Principalul barometru BET, care reflectă performanţa celor mai tranzacţionate 20 de corporaţii, a marcat un avans de 0,06%. În acelaşi timp, indicele BET-Plus, care măsoară performanţa celor mai lichide 43 de titluri listate la BVB, a deschis în creştere cu 0,09%.

Mai mult decât atât, indicele blue-chip extins BET-XT, ce urmărește evoluția celor mai lichide 25 de acțiuni, a consemnat o creștere de 0,06%. În paralel, indicele reper pentru randamentul fondurilor de investiții - BET-BK - a crescut cu 0.14%.

În contrast cu aceste evoluții pozitive s-a situat indicele BET-FI al SIF-urilor care s-a depreciat cu 0.09%. Indicele BET-NG al celor zece companii din sectorul energetic şi al utilităţilor a înregistrat un câştig de 0.11%, în timp ce indicele BET AeRO - ce include cele mai reprezentative 20 de companii ale pieței AeRO - era în ascensiune cu 0.43%.

După datele furnizate de BVB, cele mai mari aprecieri ale cotațiilor acțiunilor le-au avut: Aerostar (+3,03%), Turism Felix (+2,86%) şi Compa (+2,41%).

În contrast, printre titlurile aflate în scădere se numără acţiunile Electroaparataj (-15%), Turbomecanica (-2,45%) şi Transilvania Investments Alliance (-1,97%).

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu