Conform unei declarații recente, Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Miercurea-Ciuc a confirmat prezența unui focar de Covid-19 în cadrul secției de Cardiologie. Ca măsură de precauție, vizitele și internările pacienților cronici vor fi suspendate temporar. Totuși, cazurile acute și urgențele vor continua să fie tratate, conform sursei Agerpres.
O postare pe pagina oficială de Facebook a SJU Miercurea-Ciuc anunță că măsurile preventive încep cu data de 1 octombrie. Acestea includ suspendarea spitalizărilor zilnice și a vizitelor la secția respectivă pentru o perioadă de o săptămână, precum și amânarea internărilor pacienților cronici pentru aceeași perioadă.
Postarea mai menţionează că se vor asigura în continuare serviciile pentru cazurile acute și urgențele. Toți pacienții care vor fi internați vor fi testați pentru Covid-19, iar personalul medical va trece printr-un triaj epidemiologic.
"Situaţia epidemiologică se va reevalua după o săptămână. Pacienţii programaţi pentru internare au fost înştiinţaţi şi vom înştiinţa opinia publică în continuare de măsurile luate. Apelăm la înţelegerea pacienţilor", se mai adaugă în postare.Într-o altă știre, Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a raportat marți că, în intervalul 23 - 29 septembrie, s-au înregistrat 2.026 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2, ceea ce reprezintă o scădere cu 10% comparativ cu săptămâna anterioară.
Din totalul cazurilor noi, INSP indică faptul că 658 sunt pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.
În același interval, au fost raportate 17 decese ale unor persoane diagnosticate cu Covid-19. Trei dintre acestea au survenit în urmă cu mai mult de o săptămână și toate victimele aveau comorbidități.
Până acum, numărul total al persoanelor diagnosticate cu infecția SARS-CoV-2 care au decedat în România este de 69.175.
Cazurile totale confirmate până acum în România ajung la cifra impresionantă de 3.576.833.
S-a raportat că în ultima săptămână s-au efectuat 788 teste RT-PCR și alte 13.635 teste rapide antigenice. Rata pozitivității a fost de 14%, marcând o scădere cu 2,8%.
Până în prezent, la nivel naţional, au fost procesate 14.030.052 teste RT-PCR și 15.013.523 teste rapide antigenice.