HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Scandal în USR: Allen Coliban a blocat accesul liberalilor la Primărie, închizând-o pentru o zi.

Scandal în USR: Allen Coliban a blocat accesul liberalilor la Primărie, închizând-o pentru o zi.
Sursă foto: Primaria Brașov

Un conflict de proporții a izbucnit în Brașov între primarul Allen Coliban și consilierii PNL. Acuzațiile venite din partea liberalilor sunt direcționate către edilul USR, care ar fi dezactivat cardurile lor de acces în instituția primăriei, situație care i-a pus pe aceștia în poziția de a apela la un executor judecătoresc.

Viceprimarul Sebastian Rusu descrie situația ca pe o formă nouă de dictatură, având în vedere că nu mai au posibilitatea să pătrundă în birourile funcționarilor publici.

De asemenea, executorul judecătoresc cu care s-au prezentat la sediul instituției a confirmat faptul că activitatea acestora este îngreunată, accesul lor fiind restricționat.

"Am vrea să aducem la cunoştinţa dumneavoastră şi a braşovenilor faptul că primarul Allen Coliban a blocat accesul consilierilor locali în Primărie, aceştia putând intra doar pe uşa principală.

Întrucât vom face demersuri pe cale legală, am chemat alături de noi un executor judecătoresc pentru a face constatarea şi a arăta faptul că accesul consilierilor locali este blocat", menţionează viceprimarul municipiului Braşov - Sebastian Rusu.

Acesta a adăugat că niciun consilier nu a fost informat, prin nicio metodă, despre dezactivarea cardurilor de acces. Singura cartelă care încă funcționează este cea a viceprimarului.

Executorul judecătoresc a încercat să deschidă succesiv ușile către birourile funcționarilor din diverse departamente, ușa care duce la secretarul Primăriei Brașov, precum și ușile către birourile viceprimarilor și departamentul juridic, folosind cardurile de acces ale mai multor consilieri locali. Aceștia din urmă i-au explicat că sunt cartelele proprii.

Pe parcursul verificării posibilităţii de acces şi după ce a constatat că uşile nu pot fi deschise cu cartelele consilierilor, executorul judecătoresc a înregistrat observațiile sale.

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin