HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Scandal în coaliție din cauza fondurilor pentru pensii. Ministrul Muncii răspunde la acuzațiile liberarilor privind Legea Pensiilor.

Scandal în coaliție din cauza fondurilor pentru pensii. Ministrul Muncii răspunde la acuzațiile liberarilor privind Legea Pensiilor.
Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Există tensiuni semnificative în cadrul coaliției guvernamentale ca urmare a Legii Pensiilor. Liberalii afirmă că se discută despre fonduri care nu sunt disponibile, dat fiind faptul că nu s-a specificat o modalitate de finanțare pentru creșterile propuse.

PSD este în favoarea unei creșteri a pensiilor, în timp ce PNL susține că Ministrului Finanțelor i se atribuie sarcina de a identifica aceste fonduri. Simona Bucura Oprescu, la postul B1 Tv, a declarat: „Responsabilitatea este a Guvernului. Bugetul pentru 2024 nu a fost încă lucrat. Când vorbim de impact ne referim la creșterea suplimentară și nu este un impact nesuportabil. Majorările din 2024 au un impact de doar 0,6% din PIB - 10 miliarde lei.
Este un impact realizabil care poate fi acoperit de Ministerul Finanțelor prin combaterea evaziunii, digitalizare și creșterea colectării. Nu e nevoie de creșterea taxelor”.

Ministrul Muncii insistă asupra faptului că Legea Pensiilor este viabilă, având în vedere implicarea directă în elaborarea ei atât a experților Băncii Mondiale cât și ai Comisiei Europene.

ARTICOL SCRIS DE:
Mihai Popescu