HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Salvamontiștii din Buşteni dezvăluie imagini cu platoul Bucegi acoperit de zăpadă și învăluit în ceață, la temperaturi sub zero grade.

Salvamontiștii din Buşteni dezvăluie imagini cu platoul Bucegi acoperit de zăpadă și învăluit în ceață, la temperaturi sub zero grade.
Sursă foto: Facebook

Au căzut ninsori recent în zona montană, cu temperaturi care au atins pragul de 0° Celsius. Vizibilitatea este redusă la altitudini înalte din cauza ceții, iar semnele turistice sunt dificil de observat în anumite zone, fiind acoperite de zăpadă. Salvamontiștii îndeamnă turiștii să fie precauți în alegerea rutelor pe care urcă pe munte, conform news.ro.

„În acest weekend tot platoul (Bucegi-NR) este acoperit de zăpadă, ceaţa face ca vizibilitatea să fie redusă la 15-20 de metri cel mult, marcajele turistice abia se zăresc, temperatura este undeva la zero grade şi avertizăm turiştii să fie foarte atenţi în alegerea traseelor şi să nu se aventureze inutil pe traseele care ar putea să le pună probleme”, este mesajul dat sâmbătă dimineața de către salvamontiștii din Bușteni.

Ei distribuie fotografii care arată cum platoul Bugeci este acoperit de un strat gros de zăpadă. Echipajele de salvare montană reiterează faptul că iubitorii muntelui trebuie să evite rutele turistice dacă nu sunt echipați corespunzator.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu