HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Salariul minim în construcții, agricultură și industria alimentară a fost crescut cu aproape 15% de către Guvern.

Salariul minim în construcții, agricultură și industria alimentară a fost crescut cu aproape 15% de către Guvern.
Sursă foto: gov.ro

Marți, Guvernul a aprobat Ordonanța de Urgență care stabilește noile sume pentru salariul minim în domeniile construcțiilor, agriculturii și industriei alimentare. Aceste valori vor fi aplicabile pentru veniturile lunii noiembrie:

Salariul minim brut va crește la 4.582 de lei în sectorul construcțiilor (comparativ cu 4.000 de lei cât este în prezent), iar în agricultură și industria alimentară salariul minim brut va ajunge la 3.436 de lei (în comparație cu 3.000 de lei cât este acum).

„Astfel, veniturile din aceste sectoare esențiale pentru economia României vor fi protejate și după introducerea contribuției pentru sănătate. Aceste cifre au fost stabilite de Guvern prin discuții cu sindicatele și patronatele, în cadrul Consiliului Național Tripartit și pentru Dialog Social”, a declarat Guvernul, printr-un comunicat oficial.

Mai mult de 423.110 salariați din domeniul construcțiilor vor beneficia de creșterea salariului minim brut, iar în agricultură și industria alimentară numărul angajaților care vor beneficia este estimat la 168.000.

   

ARTICOL SCRIS DE:
Ion Dumitrescu