HUB PRESS

s e î n c a r c ă

Salariile a peste 10.000 de angajați din sistemul sanitar ieșean vor fi întârziate

Salariile a peste 10.000 de angajați din sistemul sanitar ieșean vor fi întârziate
Sursă foto: captura youtube

Un număr de peste 10.000 de lucrători din domeniul sănătății din Iași se vor confrunta cu probleme datorate întârzierilor în plata salariilor, a menționat marți pentru AGERPRES, președintele Sanitas Iași, Iulian Cozianu.

Conform declarațiilor lui, aceste amânări vor fi observate doar în cadrul plății salariilor personalului medical ieșean care sunt recompensați prin fondurile Casei Județene de Asigurări de Sănătate.

Prin urmare, nu vor fi afectați cei care primesc remunerația direct de la Ministerul Sănătății, DSP sau bugetul statului, cum ar fi medicii rezidenți, angajații Unităților de Primire a Urgențelor, Centrele de Transfuzii, Policlinica TBC și Policlinica Sportivă.

"Am avut discuţii cu reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări Iaşi. Ne-au confirmat faptul că angajaţii sunt în grevă şi vor fi probleme în efectuarea plăţilor către furnizorii de servicii medicale. Vor exista probabil decalaje de una, două zile. Sperăm să nu fie mai mult. În principiu, în sistemul sanitar data de salarizare este data de 15 a fiecărei luni. Din păcate, luna aceasta nu va fi data de 15, ci pe data de 16, dar, sperăm, nu mai mult de data de 17", a declarat liderul Sanitas Iaşi, Iulian Cozianu.

Acesta a subliniat că a avut o discuție cu membrii sindicatului pentru a le clarifica faptul că acest tip de întârzieri sunt rezultatul nemulțumirilor salariale ale angajaților Casei Județene de Asigurări de Sănătate.

"Înţelegem nemulţumirile colegilor angajaţi la Caselor de Asigurări de Sănătate. Este incorect ca în trei rânduri să aştepte majorări salariale prin modificarea unui act normativ, iar de fiecare dată actul normativ să fie scos de pe ordinea de zi. Dacă astăzi este creat un disconfort în rândul furnizorilor de servicii medicale şi, implicit, a angajaţilor care nu-şi vor primi la timp salariile, acest disconfort este creat în principal din cauza inacţiunii autorităţilor", a declarat Iulian Cozianu.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu