HUB PRESS

s e î n c a r c ă

România este traversată de un ciclon puternic: Meteorologii prevăd ploi abundente, lapoviță și ninsori

România este traversată de un ciclon puternic: Meteorologii prevăd ploi abundente, lapoviță și ninsori
Sursă foto: DC News

ANM avertizează că un ciclon puternic este pe cale să se abată asupra României, aducând cu sine ploi abundente care vor afecta întreg teritoriul național. Temperaturile vor scădea semnificativ începând de miercuri, 8 noiembrie. În partea nordică a țării, dar și în anumite zone din sud, coborârea temperaturilor va fi acompaniată de precipitații ușoare sau moderate, iar în regiunile montane înalte se vor înregistra chiar și precipitații mixte.

O zonă cu presiune atmosferică redusă la nivel înalt va traversa România dinspre vest, începând cu noaptea dintre marți și miercuri, 8 noiembrie. Aceasta va aduce o răcire bruscă a vremii și ploi moderate cantitativ în unele regiuni.

Prognoza meteo
Precipitațiile vor debuta târziu seara în Banat și Crișana, urmând ca până dimineața să se extindă în partea de nord a țării. Miercuri sunt previzionate câteva intervale cu ploaie slabă și în sudul țării. În mod special în nord și nord-vestul țarii, cantitățile de apă vor ajunge până la 10 – 20 l/mp, conform datelor furnizate de meteoradar.ro.

ARTICOL SCRIS DE:
Ana Ionescu