HUB PRESS

s e î n c a r c ă

România este lovită de ciclonul mediteranean! Prima ninsoare în București, anunță șefa ANM.

România este lovită de ciclonul mediteranean! Prima ninsoare în București, anunță șefa ANM.
Sursă foto: www.realitatea.net

Elena Mateescu, conducătoarea ANM, a oferit detalii despre ciclonul mediteranean care se va abate asupra României, cauzând o cădere abruptă a temperaturilor. A adăugat că vom întâmpina precipitații și vreme rece în București, iar în weekend există posibilitatea de lapoviță și ninsoare.

În Capitală ne putem aștepta la grade negative de minus două sau trei. În plus, în zilele următoare vor avea loc precipitații în București.

"Nu excludem ca și în Capitală, în special în timpul weekendului să avem parte de lapoviță sau ninsoare.”, a declarat conducerea ANM pentru Antena 3 CNN.
Ciclonul mediteranean lovește România

Iris Răducanu, meteorolog la ANM, a detaliat faptul că un ciclon mediteranean va afecta România rezultând temperaturi negative și ninsori.

”Menționăm că este vorba despre un ciclon mediteranean care, în zilele următoare, va afecta și țara noastră. De mâine, cerul se va înnora treptat, dinspre sud-vestul țarii, iar ploile se vor extinde. Vor cuprinde ziua în special jumătatea sud-vestică a teritoriului, ulterior și celelalte regiuni.

Pe arii restrânse ne așteptăm la cantități de precipitații mai însemnate iar la altitudini de peste 1400 m vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.

Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în special în zonă înaltă a Carpaților Meridionali”, a detaliat Iris Răducanu, meteorolog ANM.

ARTICOL SCRIS DE:
Elena Marin