HUB PRESS

s e î n c a r c ă

România este afectată de un nou val de aer polar, cu ploi, ninsori și temperaturi negative, conform anunțurilor meteorologilor.

România este afectată de un nou val de aer polar, cu ploi, ninsori și temperaturi negative, conform anunțurilor meteorologilor.
Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

În prezent, majoritatea zonelor prezintă un cer acoperit de nori și se înregistrează precipitații slabe - predominant în Oltenia, Muntenia și Dobrogea, dar și sporadic în sud-vestul Transilvaniei. În Carpații Meridionali cade zăpadă. Vântul bate cu intensitate scăzută până la moderată.

"Vineri vom avea din nou o ușoară creștere a temperaturilor, până la 15...16 grade, pentru ca sâmbătă și duminică din nou să consemnăm o scădere semnificativă, o răcire semnificativă cu doar 2 până la 9 grade Celsius la nivelul maximelor, iar duminică chiar maxime mai coborâte, de -5 până la 5 grade Celsius. Începând de vineri, o zonă de presiune atmosferică scăzută va acoperi toată jumătatea estică a Europei."

Se preconizează inițial doar precipitații locale și căderi de zãpadã în zonele montane, însã ulterior se va dezvolta un ciclon mediteranean puternic care se va mișca spre est.

Aceastã depresiune atmosfericã are potențialul de a afecta inclusiv România, aducând cu ea precipitații consistente și vânt intens. Datoritã faptului că o masă de aer rece se va afla la nord de țara noastrã, există posibilitatea ca fulgii de zãpadã să ajungă până în zonele joase, conform meteoradar.ro.

ARTICOL SCRIS DE:
Dan Petrescu